Nici o șansă…

Nici o șansă...

ESCOM în Malawi este un fel de Electrica din România, singura societate care produce și oferă curent electric. În 2009, motto-ul societății era ”Power All Day Every Day”, adică ”curent toată ziua, în fiecare zi”. În 2010, din pricina problemelor pe care le aveau, au considerat că e mai bine să spună adevărul și motto-ul s-a schimbat în ”Towards Power All Day Every Day”, adică ”tinzând către curent toată ziua, în fiecare zi”.

Deși tot orașul Zomba are mai probleme cu curentul electric, aici la casa misiunii noi avem curent tot timpul, și asta probabil datorită înțelepciunii pe care fratele Tom a avut-o în urmă cu mulți ani de zile atunci când a ales locul aceasta. Ieri, spre exemplu, în oraș curentul a fost luat de la 7 dimineața, iar la ora 14 încă nu era disponibil.

ESCOM (Electricity Supply Corporation of Malawi) a încercat pentru multă vreme să remedieze situația, prin repararea și înlocuirea unor centrale electrice, însă toate eforturile sale s-au dovedit a fi aproape inutile, pentru că astăzi dimineață un oficial al companiei a declarat că nu mai sunt speranțe că problemele cu curentul vor fi rezolvate.

La ora actuală ESCOM produce mai puțin curent decât minimum necesar în Malawi, iar acest lucru îi obligă să implementeze un program prin care, în mod organizat, diferite regiuni sunt deconectate de la curent pentru câteva ore. Astfel, unii prieteni de ai mei rămân fără curent câte 2-3 ore la fiecare două zile. Alții, în alte locuri, rămân fără curent în fiecare zi de la 7 dimineața la 12, iar alții chiar toată ziua o dată pe săptămână.

Cred că vă imaginați ce înseamnă acest lucru în viața unei familii, și ce înseamnă aceasta pentru un oraș întreg.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Nici o șansă...

Bookmark the permalink.

Comments are closed.