Podul de legătură

Podul de legătură

Nimic nu este mai frumos decât să te uiți în trecut și să vezi mâna Domnului cum a lucrat în viața ta și cum a aranjat lucrurile pentru viitor. Această lucrare a lui Dumnezeu este ca un fir roșu prin cartea vieții mele, și Dumnezeu merită toată mulțumirea și slujirea din partea mea.

Cu două articole în urmă vă spuneam cum Dumnezeu a pregătit lucrurile încă din anul 2006, astfel încât astăzi El să mă binecuvânteze. Aici este povestea, pe scurt:

A fost anul 2006, un an după ce am absolvit Școala de Misiune din Sighet. Pe atunci aveam doar câteva cursuri pe care le predam la școală acolo, și aveam destul de mult timp liber la dispoziție în fiecare săptămână. Fratele Tom, care a plecat la Domnul la începutul lui 2011, mi-a spus într-o zi că ar fi bine să folosesc cumva timpul acela liber, și să studiez ceva ce îmi place, pentru viitor. Așa că am găsit un curs în Baia Mare, numit ECDL, și care se ocupă cu lucrurile de bază în tot ceea ce înseamnă calculatoare, atât hardware cât și software. L-am terminat cu bine și am primit o diplomă: ”Permisul European de Conducere a Calculatorului” 🙂 nume care mi s-a părut întotdeauna destul de comic. Diploma nu reprezintă mare lucru, însă a pus bazele a ceea ce în viitor îmi va plăcea să fac. Atât cursul, cât și experiența medie acumulată de-a lungul timpului mi-au adus un oarecare nivel de cunoștință care a ajuns să fie destul de apreciat aici în orașul Zomba.

Vă spuneam de Mohamed și că i-am reparat de multe ori calculatoarele sau problemele pe care le avea. Așa cum ați citit, el stă la vreo 65 km de Zomba, însă preferă mai bine să vină la mine pentru orice lucrare decât să meargă la altcineva. Mi-a spus că are încredere mare în mine, pentru că i-am dovedit că sunt sincer și deschis cu el și pentru un musulman aceste lucruri înseamnă foarte mult, mai mult decât înțelegem noi.

Vă spuneam că astăzi am primit benzină chiar dacă alții nu au, și asta pentru că managerul acelei benzinării îmi este prieten și l-am ajutat în multe lucruri care au legătură cu calculatoarele; recent, l-am ajutat să își instaleze un sistem de securitate cu camere video, și toate acestea de-a lungul anilor au lucrat la o relație mai apropiată.

Tot astăzi vă mai spuneam că am fost informat dinainte că prețul curentului se va mări, și acest lucru este încă o dată legat de relația pe care o am cu acel manager. El a aflat primul de la surse sigure, și mi-a spus numaidecât, iar eu astfel am reușit să mă aprovizionez cu curent electric 🙂 Ba mai mult, la rândul meu i-am anunțat pe alți prieteni de-ai mei care au venit și au cumpărat și ei curent electric pentru mai mult timp.

Toate acestea sunt doar meritul Domnului, și eu îmi dau seama în fiecare zi. Domnul a fost cel care i-a dat înțelepciune la fratele Tom să îmi dea acel sfat, Domnul a fost cel care mi-a dat o dorință pentru calculatoare, Domnul a fost cel care m-a ajutat să câștig experiență, iar acum Domnul trebuie să fie lăudat pentru ușile care îmi sunt deschise datorită acestui lucru. Nu doar că pot să îmi iau benzină când alții nu au, nu doar că pot să îmi cumpăr curent înainte ca să se scumpească, dar cel mai important lucru este că am o ușă deschisă pentru propovăduirea Evangheliei. Mohamed este doar primul, însă planul meu este ca să pot discuta cu fiecare din acești prieteni de-ai mei, însă acest lucru doar așa cum Domnul mă va călăuzi.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Podul de legătură

Bookmark the permalink.

Comments are closed.