Înmormântare șef de sat

Înmormântare șef de sat

Astăzi a fost o zi puțin mai tristă, deoarece a trebuit să particip la o înmormântare a unei șef de sat, autoritatea finală în zona respectivă.

Șeful era femeie și, mai mult și mai important, era o soră de-a noastră care acum se bucură în prezența Domnului Isus.

Nu am cunoscut-o bine pe această soră pentru că ea nu face parte din bisericile unde noi lucrăm, însă știu că a fost membră într-o biserică baptistă unde alți misionari de aici din Malawi activează.

Șeful unui sat este un fel de primar din satele din România, însă aici el/ea are puterea unui judecător însă și a unui polițist. Șefii de sat fac parte din autoritățile tradiționale și ei sunt respectați chiar și de către guvern. Ei fac dreptate în sat, ei aplică pedepse sau amenzi, ei aprobă majoritatea lucrurilor importante, și oamenii îi respectă ca atare.

Serviciul de înmormântare a fost scurt, iar mesajul predicat de un frate malawian a fost puternic și la subiect. Fratele a folosit versetul din Ioan 14:6: ”Isus i-a zis: Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine” iar oamenii au avut șansa încă o dată să audă că există o singură cale spre cer: Domnul Isus Cristos. Menționez că au fost sute de oameni prezenți.

Nu am reușit să fac poze, și nici nu prea e bine la astfel de evenimente, însă pot să vă arăt cât de cât locația unde a avut loc înmormântarea.

În poza de mai jos aveți harta țării Malawi. În partea de jos (Sud) e un pătrat mic roșu, iar apoi zona respectivă (aproximativă) apare în poza a doua, iar acolo unde e micul punct albastru, acolo este locația unde înmormântarea a avut loc. Lacul pe care îl vedeți în partea de Est, este lacul Chilwa, foarte aproape de biserica noastră din Mpyupyu (unde am avut Școala Biblică).

Map Malawi
Funeral Malawi

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Înmormântare șef de sat

Bookmark the permalink.

Comments are closed.