Probleme cu elefanții

Probleme cu elefanții

Satul Muheriwa este un sat destul de binecuvântat de Domnul din multe privințe. Pământul este extrem de fertil, asfel încât oamenii locului nu trebuie să folosească chimicale niciodată, porumbul și celălalte legume crescând mari și bogate în fiecare an.

În ciuda acestui lucru pe care mulți Malawieni l-ar invidia, sunt multe pericole cu care oamenii se confruntă în fiecare an: inundațiile și elefanții.

Despre inundațiile din anul acesta am vorbit în alt articol, iar acum vă spun de problema elefanților. Biserica din satul Muheriwa se află tocmai la marginea Parcului Național Liwonde, parc care găzduiește o sumedenie de animale sălbatice, printre care și elefanții, bivolii sălbatici, hienele etc.

Deoarece în lunile Martie – Aprilie porumbul ajunge la maturitate, aceste luni sunt cele mai periculoase pentru frații de aici, și acest lucru din pricina elefanților care fac tot posibilul să ajungă la acest porumb. Între biserică și parc este doar un gard de sârmă, parțial electrificat, gard pe care în anii trecuți elefanții au reușit să îl rupă.

Probleme cu elefanții

Păstorul Maere mi-a spus că în fiecare seară, după ora 16:00, elefanții vin la gard și caută cum să treacă de el. Sătenii, din pricina experiențelor anilor trecuți, stau de partea cealaltă a gardului și fac tot posibilul să îi sperie pe elefanți, folosindu-se de pietre, zgomote și foc.

Problemele încep atunci când elefanții se enervează, poate datorită oamenilor care îi agită, sau datorită faptului că se electrocutează. În loc să facă cale întoarsă, elefanții nervoși rup gardul, atacând tot ceea ce le stă în cale: oameni, case, grădini. Am înțeles că în anii trecuți oameni au fost răniți grav, iar unele case au fost chiar demolate de animalele furioase.

Probleme cu elefanții

Satul Muheriwa este un sat ”pur African”, cu problemele și nevoile specifice. Pentru noi, ca și misionari, de multe ori acest fel de povești sunt mirifice, însă pentru ei provocările sunt reale și într-o clipă de neatenție grădina lor poate fi distrusă. Odată distrusă grădina, cel mai mare dușman devine foametea.

Rugați-vă pentru frații și surorile noastre din acest loc, din biserica de aici.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Probleme cu elefanții

Bookmark the permalink.

Comments are closed.