Problemele din spitale

Problemele din spitale

Vă spuneam în urmă cu ceva vreme de problemele grave pe care sistemul medical le are aici în Malawi. 95% din medicamente încă lipsesc, iar marea majoritate a pacienților primesc un fel de aspirină, indiferent de problemele medicale pe care le au.

În urmă cu ceva vreme, niște prieteni de ai noștri au avut probleme în găsirea vitaminelor injectabile, iar săptămâna trecută atât Doreen, soția lui Stanley, cât și mama lui au fost trimise acasă deși Doreen avea probleme respiratorii, iar mama lui Stanley malarie.

Problemele din spitale

Astăzi vă spun povestea tristă a pacienților unui spital important din districtul Rumphi. El este un fel de spital județean din România, un spital public unde bolnavii din orașul Rumphi, dar și cei din zonele alăturate vin pentru a primi ajutor.

Cei aproximativ 300 de pacienți spitalizați trăiesc de o săptămână măncând doar terci făcut din făină de porumb, terci asemănător grisului pe care și noi îl mâncam când eram copii. Spitalul a rămas complet fără nici un ban pentru nevoile alimentare ale pacienților, și acest lucru din pricina datoriilor. Ca și cum nu ar fi destul, spitalul nu are nici săpun, iar lenjeriile de pat nu au fost spălate de ceva vreme.

În poza de mai jos vedeți și condiția ambulanței.

Problemele din spitale

Situația din Malawi nu este una ușoară, iar mulți sunt oamenii care în aceste timpuri mor datorită unor boli care, altfel, ar fi ușor de tratat. Alții mor de foame în spitale, sau chiar din pricina altor infecții datorită condițiilor precare.

Ca și spitalul din Rumphi sunt și alte spitale. Am văzut pacienți dormind pe jos din pricina lipsei de locuri libere; am văzut camere fără nici un strop de săpun; am văzut oameni ducându-și pe cei decedați în brațe, din pricina lipsei de motorină la ambulanțe și exemplele sunt multe.

Rugați-vă pentru acești oameni!

Problemele din spitale

Problemele din spitale

Problemele din spitale

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Problemele din spitale

Bookmark the permalink.

Comments are closed.