1/6 Stella Matewere

1/6 Stella Matewere

Începând de astăzi, voi scrie câte un articol referitor la noii copii orfani de care ne-am angajat, cu ajutorul fraților și a surorilor din România și nu numai, să avem grijă.

Pentru început vreau să vă spun că numărul celor pe care i-am inclus în programul nostru este de 6, și nu 12 așa cum crezusem inițial. În Kachere au fost într-adevăr încă 12 orfani, însă 2 dintre ei au fost prea mari la vârstă și le-a fost rușine să vină, iar alți 4 provin sau sunt îngrijiți de rude/familii musulmane. Învățătura și modul în care este preparată mâncarea la noi sunt incombatibile cu credințele din Islam, așadar nici acești copii nu pot fi incluși.

Cei 6 copii noi au început să vină în fiecare zi din data de 1 Aprilie 2013, iar acum numărul total de copii de care avem grijă se ridică la 24!

În acest articol vă prezint pe Stella Matewere, o fetiță de doar 7 ani, orfană de ambii părinți și care stă împreună cu una dintre mătușile din partea tatălui. Stella este o fetiță bolnavă, iar acest lucru o spun cu tristețe, pentru că rareori am văzut copiii așa de slabi precum ea. Stella este doar ”piele și os”, iar acest lucru poate fi din doar două motive: 1. ea suferă de malnutriție sau, 2. este infectată cu virusul HIV. Foarte mulți copii aici în Malawi se nasc deja infectați cu acest virus mortal, și ei duc mai departe pedeapsa vieții păcătoase în care mama sau tatăl lor au trăit.

1/6 Stella Matewere
1/6 Stella Matewere
1/6 Stella Matewere

Dacă Stella suferă de malnutriție, atunci în maxim 1 lună ar trebui să vedem semne de ameliorare în viața ei, și acest lucru deoarece ea va primi mâncare în fiecare zi, de două ori pe zi.

Dacă ea este infectată cu virusul HIV, s-ar putea să o ducem la un spital pentru teste, și să încercăm să o includem în programul pe care guvernul îl are cu cei bolnavi de această boală. Ea va primi astfel medicamentele necesare pentru încetinirea infecției.

Rugați-vă pentru Stella Matewere!

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

1/6 Stella Matewere

Bookmark the permalink.

Comments are closed.