Raport de lucrare – 10-19 Noiembrie

Așa cum probabil deja bine știți, în perioada 10-19 Noiembrie 2013 am avut bucuria de a avea o echipă de 5 musafiri din America, frați din biserica baptistă “Kings Baptist Church”, conduși de fratele Keith Joseph.

Cu fratele Keith m-am întâlnit în anul 2011, la subsolul bisericii Sfânta Treime din Baia Mare, cu ocazia unei conferințe cu lucrătorii. După această conferință, frații mi-au dat șansa să le prezint lucrarea din Malawi și ceea ce Dumnezeu face aici.

Începând din acel moment, Duhul Sfânt a lucrat în inimile tuturor celor prezenți și frații au rămas impresionați de lucrările mărețe ale lui Dumnezeu de pe acest continent. Fratele păstor a dus pasiunea și dorința noastră pentru lucrare în biserica sa, și acolo ei au luat decizia de a fi parte a lucrării din Malawi. Tot atunci, în 2011, fratele păstor a început să se roage lui Dumnezeu pentru o șansă de a veni aici și a vedea cu ochii săi ceea ce Dumnezeu face aici.

Anul acesta, după aproape 3 ani de rugăciune, iată că Dumnezeu a pregătit o cale și acești frați minunați au venit și au slujit lui Dumnezeu aici în Malawi.

Frații au avut un drum foarte lung; în total au fost pe drumuri mai bine de 80 de ore, iar sacrificiul lor va fi răsplătit de Dumnezeu.

Odată ajunși în Malawi, duminică 10 Noiembrie, i-am adus de la aeroportul din Lilongwe și am ajuns acasă undeva la ora 7 seara.

Luni a fost o zi ușoară pentru ei, deoarece am știut că vor fi încă destul de obosiți, așadar i-am dus în Liwonde, unde am petrecut peste 2 ore cu barca vizitând Parcul Național de acolo. Am văzut destul de multe animale care, din pricina unei ploi scurte, păreau mai active ca niciodată.

Marți am avut o Conferință a Păstorilor, și 22 de păstori au venit și au învățat foarte multe lucruri din Cuvântul lui Dumnezeu, printre care: responsabilitatea și slujba păstorilor, evanghelizarea, lucrarea cu copiii bisericii și multe alte subiecte utile.

Miercuri am fost în Kachere, unde frații au putut vedea lucrarea cu copiii orfani de acolo. După aceasta, am fost în vizită la câțiva dintre acești copii, iar după-masă am vizitat biserica din Mpyupyu.

Joi dimineața am fost în închisoarea de maximă securitate din Zomba, unde frații au putut vedea lucrarea pe care o avem acolo. Dacă aș spune că frații au fost profund impresionați de ceea ce au văzut acolo, cuvintele mele nu ar fi deajuns. În America, deținuții au drepturi, au condiții destul de bune, au televizoare și multe alte lucruri, pe când aici în Malawi deținuții stau în camere supraaglomerate, mănâncă o dată pe zi și trăiesc în condiții greu de imaginat. După-masă, am vizitat cluburile de copii din diferitele locații dimprejurul orașului Zomba. Copiii s-au bucurat enorm de mult să vadă că cineva îi vizitează și pe ei.

Vineri și Sâmbătă am avut două zile de tabără de evanghelizare; în prima zi am avut aproximativ 300 de copii, iar în ziua a doua nu mai puțin de … 600! Cuvântul Domnului a fost predicat, iar la sfârșit peste 200 de copii au dorit să îL primească pe Domnul Isus ca și Domn și Mântuitor personal. Duhul lui Dumnezeu a fost la lucru.


Duminică am fost în biserica noastră din Kachere, acolo unde frații s-au bucurat în Domnul și unii cu alții. După biserică am urcat sus pe muntele Zomba, unde ne-am bucurat de un bufet gustos.

Inițial, luni trebuia să fie o zi de relaxare și pregătire a bagajelor, deoarece era ultima lor zi în Malawi, însă frații au dorit mult să continue în lucrare, așa că am organizat partea a doua a Conferinței pentru Păstori, și 28 de păstori au venit și au învățat câteva lucruri extrem de importante cel puțin aici în Malawi: despre Duhul Sfânt, despre banii din biserică și despre căsătorie.

Marți dimineața, la ora 6, am pornit la drum spre aeroportul din Lilongwe, iar la ora 11:00 ne-am despărțit până la data viitoare.

E greu să exprim exact tot ceea ce simt cu privire la acești frați, însă dragostea și dedicarea lor este una exemplară pentru mine și pentru familia noastră. Deși aceste zile au fost extrem de fierbinți, frații au lucrat fără să se plângă, și au fost implicați în fiecare aspect al fiecărei zile. Ei au fost aceia care au predat la Conferințele pentru Păstori, ei au fost aceia care au predicat la biserici, la închisoare și la tabere și ei au predat lecțiile biblice la cluburi și la timpul de lecție biblică.

Acești 5 frați au fost o binecuvântare enorm de mare pentru noi și pentru lucrarea noastră, iar plecarea lor a lăsat un gol destul de mare. Deși au trecut abia câteva zile, deja ne rugăm ca Dumnezeu să pregătească o cale astfel încât ei să se întoarcă cât de repede.

Bineînțeles, lucrarea din Malawi continuă, însă cu un nou avânt și cu mai mult curaj, deoarece vedem cum Dumnezeu lucrează și binecuvântează.

Dacă venirea fraților a fost un răspuns al rugăciunilor lor, ea a fost și un răspuns al rugăciunilor noastre; eu și Lita ne-am rugat de ani de zile pentru ca ei să poată veni. La timpul potrivit, Dumnezeu a îndeplinit dorința noastră a tuturora, și sunt sigur că tot la timpul potrivit, ne vom revedea din nou.

Pentru albumul complet, vă rog să accesați acest link: US Mission Team.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Raport de lucrare - 10-19 Noiembrie

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Domnul sa fie laudat pentru tot ceea ce a fost !

Comments are closed