Noutăți Ovi

Noutăți Ovi

Au trecut exact 9 zile de la accidentul pe care l-am avut în Blantyre, atunci când mi-am dislocat genunchiul stâng, și iată care sunt noutățile și cum evoluează starea mea:

După ce mi-a fost înlăturată atela gipsată abia acum 3 zile, am început să lucrez serios la îndoirea genunchiului care a fost, așa cum vă spuneam, rigid și extrem de greu de mișcat. Acest lucru s-a întâmplat din pricina faptului că el a stat aproape 1 săptămână în ghips.

În momentul de față îmi pot îndoi genunchiul destul de ușor până la aproape 90 de grade, însă nu mai mult. Din când în când simt un oarecare discomfort care poate duce la dureri, însă acestea sunt controlate de analgezicele (medicamente împotriva durerilor) pe care le iau de trei ori pe zi. Pe lângă analgezice,  de două ori pe zi îmi pun gheață pe genunchi, pentru a controla inflamația.

Inflamația se trage cel mai probabil de la unul dintre mușchii genunchiului care încă este extrem de sensibil la atingere, mai exact mușchiul care se află pe partea interioară a rotulei, mușchi care este acționat atunci când, stând pe un scaun, apăsați cu piciorul în podea. În poza de mai jos ei sunt notați cu “VMO”, denumirea lor completă fiind “vastus medialis oblique”.

Noutăți Ovi

Aceștia au fost mușchii care au fost întinși la maxim atunci când rotula mea a fost dislocată în sens opus, adică spre exteriorul piciorului.

Exercițiile pe care le am de făcut în fiecare zi sunt menite pentru a întări tocmai acest mușchi, deoarece el este acela care trebuie să țină rotula la locul ei în viitor. Să sperăm că va face o treabă mai bună decât până acum! 🙂

Dacă doriți să vedeți ce exerciții trebuie să fac, puteți să accesați pagina aceasta: KneeCap Exercises.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Noutăți Ovi

Bookmark the permalink.

Comments are closed.