Dinozauri românești

Dinozauri românești

Astăzi am făcut o greșeală imensă și ne-am decis să mergem și noi la Expoziția de Dinozauri robotizați care a fost organizată la parcarea de afară de la Gold Plaza, Baia Mare. Jessica și Aimee, fetele noastre, sunt înnebunite după dinozauri și în ultima săptămână au văzut afișele peste tot în oraș.

Judecând după câtă publicitate i s-a făcut, mă așteptam ca această expoziție să fie una cât de cât bună pusă la punct, însă am rămas profund dezamăgit de modul în care încă se fac unele lucruri la noi în România.

Trecând deocamdată peste prețul biletelor, care au fost oricum multe prea mari pentru ceea ce au avut de oferit, încă de la intrare ne-am simțit ca la ceva colț de stradă, și nu într-o expoziție. Ghișeul de bilete a fost făcut pentru cei scunzi la înălțime, iar domnul care stătea să “rupă” biletele a făcut-o într-un mod atât de plictisit încât mi s-a părut pentru un moment că intru la toaleta publică și nu la o expoziție.

Dinozauri românești

Odată intrați prin “poarta” parcă făcute pentru animale și nu pentru oameni, am rămas gură-cască la ceea ce expoziția avea să ofere. Mă așteptam la dinozauri robotizați, însă am găsit machete de proastă calitate, iar din cei 15-20 prezenți, doar 3-4 s-au mișcat câtuși de puțin. A deschide gura și a da din coadă – aceasta nu este definiția robotizării! În alte cuvinte, a fost o expoziție de 4 dinozauri pe jumătate robotizați. “Felicitări” organizatorilor dar și a celor de la Gold Plaza pentru că au găzduit o asemenea batjocură de expoziție. Mai bine o făceau undeva pe râul Craica, că poate-poate se mai potrivea cu mediul înconjurător.

Am lăsat la final și prețul care a fost prost gândit și exagerat de mare. Prost gândit pentru că biletul pentru un adult e mai mare decât pentru un copil, și am văzut enorm de mulți părinți care s-au întors după ce au văzut cât costă. Mi-a părut rău pentru acei copii, însă acum înțeleg și trebuia să fac și eu la fel. Oare cine e cel mai interesat să vadă dinozauri, părintele sau copilul? Spun exagerat de mare pentru că toată expoziția nu merita nici 5 lei… de familie! Dacă și un copil de 5 ani a rămas dezamăgit, atunci ce să mai spunem noi, părinții. Abia am reușit să le conving pe fete să își pună un zâmbet fals pe buze, de dragul pozelor.

Dacă prețul nu a fost o dovadă clară că totul este pentru bani, care defapt au fost aproape furați deoarece nu am primit ceea ce am plătit, atunci prețurile dinăuntru sigur sunt. 30 de secunde de călărit pe un dinozaur costă 10 lei! Cum așa? Aceleași mișcări le face și un alt dinozaur pentru care nu trebuie să plătim nimic în plus, de ce a sta pe ei costă așa de mult? Oriunde ne uitam, vedeam prețuri peste prețuri. Pot zice că a fost o expoziție de prețuri!

La final, dacă vrem să cumpărăm chinezării, atunci putem merge în magazinele dedicate acestor lucruri, însă nu mă așteptam să văd dinozauri lipiți cu super glue la preț de jucării serioase. La 5 minute distanță, chiar în interiorul Gold Plaza, este un magazin (Dino Land) care vinde jucării dinozaur la calitate net superioară și la prețuri …. mai mici!!!

Dinozauri românești
80% din expoziție 🙂

În concluzie, astăzi am reușit să arunc bani în vânt, pe ceea ce am crezut că va fi un timp frumos împreună cu fetele noastre, iubitoare de dinozauri. Am vrut să le fac o bucurie, pentru că în Africa nu au unde să vadă așa ceva, însă am rămas profund, profund dezamăgit.

Dacă vreți să mergeți cândva la această expoziție, VĂ ROG SĂ VĂ RĂZGÂNDIȚI, mai bine mergeți cu familia la McDonald’s sau dați-i la un sărac.

Dinozauri românești

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.