Malawi și Ebola

Malawi și Ebola

În contextul problemelor cu virusul Ebola din Vestul Africii, vreau să vă dau câteva informații cu privire la boală, riscurile ei dar și probabilitatea ca ea să ajungă în Malawi și să pună în pericol chiar și viața noastră.

În primul rând, ce este Ebola?

Ebola este un virus care provoacă hemoragii puternice și care, în peste 90% din cazuri, duce la moarte. Boala nu are nici vaccin și nici tratament, și pentru mulți ani ea a reprezentat un mister pentru doctori și oamenii de știință.

Ebola a fost identificată pentru prima dată în anul 1976 în republica africană Congo, iar de atunci circa 1000 de persoane/an mor în urma infecției. Cel mai mare focar de infecție a fost descoperit chiar anul acesta, în Vestul Africii, unde au fost identificați mai bine de 1600 de oameni infectați.

Malawi și Ebola

Anul acesta, virusul Ebola a fost prima dată identificat în Guineea, în luna Martie 2014. De atunci, alte două țări africane au fost afectate: Liberia și Sierra Leone.

Virusul Eboal se transmite la om fie prin animale, precum liliecii, sau prin schimb de fluide de la om la om.  Cunoscuta organizație “Doctorii fără frontiere” a declarat că virusul Ebola “a scăpat de sub control”.

Malawi și Ebola
Simptome:
La început, simptomele sunt oarecum similare cu cele ale malariei: dureri generale, stare de rău, febră, vomă și/sau diaree. În stare avansată, omul infectat ajunge să tușească exagerat de mult și să sângereze atât intern dar și extern. 
Probabilitatea să ajungă în Malawi:
Părerea mea este că probabilitatea ca Ebola să ajungă și pe teritoriul țării unde noi slujim este extrem de mare dacă nu se iau măsurile corecte atât acolo unde sunt oameni infectați dar și în Malawi. 
O problemă mare este că în Malawi sunt foarte mulți imigranți din Vestul Africii, chiar și din Guineea, oameni care fie fac afaceri sau sunt acolo pentru alte scopuri. Din cauza ignoranței, mulți nu își dau seama de gravitatea problemei, iar de aici și până la o problemă uriașă sunt doar câțiva pași.
Problema este extrem de serioasă și ea poate avea un impact negativ puternic peste Malawi, țară pe care eu nu o văd pregătită pentru așa ceva. Mai mult, Ebola poate pune în pericol și viața celor printre care slujim, de aceea vă cerem să vă rugați în mod cât de serios pentru acest lucru. Deocamdată planurile noastre răman aceleași cu privire la întoarcere, însă stăm cu ochii pe situație și ne rugăm ca Domnul să lucreze. 

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.