Furnicile-legionar

Furnicile-legionar

În fiecare an suntem atacați de un soi de furnici care acționează tocmai precum niște legionari sau soldați dintr-o unitate specială. Ele se numesc furnicile-legionar, și sunt cunoscute pentru agresivitatea lor, pentru modul în care acționează și pentru câteva caracteristici speciale.

Furnicile-legionar sunt furnici nomade, care nu stau niciodată prea mult în același loc. Atunci când mâncarea s-a terminat sau este pe terminate, acestea se organizează într-un mod excepțional de bine, după care migrează în căutarea mâncării. Modul în care pleacă este sub formă de adevărate raiduri, deoarece mănâncă tot ceea ce le stă în cale, chiar dacă acest lucru înseamnă alte furnici sau chiar animale. Soldații se aranjează în tuneluri pe sub care lucrătorii mai apoi trec. Mărimea de până la 1 cm și fălcile exagerat de mari, fac din acești soldați niște insecte agresive și periculoase a căror mușcătură provoacă dureri serioase. Întrebați-o pe Jessica 🙂

Furnicile-legionar

Furnicile-legionar

În anii trecuți am avut un astfel de raid asupra cotețului de găini, și dacă nu am fi reacționat imediat, cu siguranță că păsările ar fi fost mâncate de vii în câteva ore.

Cu grupuri cuprinzând între 200.000 – 50.000.000 de membri, furnicile-legionar pot provoca daune serioase în grădina sau printre animalele cuiva.

O caracteristică specială a acestor furnici este că ele nu își construiesc locuri permanente. Cuiburile temporare sunt făcute tot din propriile trupuri, fiecare furnică agățându-se de cealaltă cu ajutorul ghearelor sau a fălcilor puternice.

Dacă înțelegeți limba engleză, wikipedia are un articol interesant cu privire la aceste furnici, AICI.

Din experiența anilor trecuți, credem că aceste furnici vor pleca în această noapte.

Furnicile-legionar

Furnicile-legionar

Furnicile-legionar

Furnicile-legionar

Furnicile-legionar

Furnicile-legionar

Furnicile-legionar

Furnicile-legionar

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.