Trei cutremure azi-noapte

Nu știu dacă vi s-a întâmplat să vă treziți brusc din somn în timp ce casa se cutremură, însă la noi așa s-a întâmplat chiar aseară și nu o dată, ci de trei ori!

Chiar dacă au fost cutremure mici și fără să provoace vreo pagubă, totuși ne-am agitat puțin și ne-am speriat neștiind inițial ce se întâmplă.

În limba engleză, cutremurele mici care nu provoacă daune se numesc ”TREMORS”, iar cele care provoacă daune se numesc ”EARTHQUAKES”. După cele 3 cutremure de tip ”TREMORS”, ne-am rugat sa nu urmeze unul serios, însă totul fost în regulă.

La sfârșitul lui 2009, în Nordul Malawi în districtul Karonga, au fost câteva cutremure serioase și zeci de case au fost distruse, și chiar oameni au fost răniți. Casele localnicilor nu sunt rezistente la cutremure, pentru că sunt făcute din lut și cărămizi, fără ciment sau fără alte întărituri.

Deși noi le-am simțit și ne-am trezit din somn, fetele au dormit fără nici o problemă chiar dacă ne așteptam ca cel puțin Jessica, care doarme la etaj, să se trezească.

Trei cutremure azi-noapte

Bookmark the permalink.

Comments are closed.