Scorpion în dormitor

Scorpion în dormitor

Acum câteva luni de zile, am postat pe Facebook despre un incident care mi s-a întâmplat. Atunci, am fost afară seara, desculț, și am călcat pe un scorpion destul de mic dar care însă mi-a provocat dureri mari vreo 4-5 zile.

Iată că în seara trecută am mai găsit un scorpion, de data aceasta în casa noastră, în dormitor, chiar lângă pat! Deși scorpionii din Malawi nu sunt periculoși, totuși mulțumesc Domnului că am reușit să îl văd la timp, astfel nici eu și nici una din fetițele noastre nu am călcat pe el.

Scorpion în dormitor

Malawi are 5 specii de scorpioni, toți sunt mici în dimensiuni și deși veninul lor este puternic, el nu este periculos pentru oameni. Din câte am reușit să cercetez, tind să cred că scorpionul pe care l-am găsit acum în casă este din specia BU Lychas burdoi, o specie caracterizată prin culorile galben și negru. Scorpionii din această specie nu depășesc mărimea de 40mm, și de obicei sunt găsiți în medii umede, în frunziș sau acolo unde vegetația este bogată.

Ei pot ajunge în casele oamenilor prin diferitele legume sau fructe pe care le cumpărăm din piață. Odată am descoperit un scorpion printre bananele pe care le-am adus, de alte ori ei pot fi găsiți între frunzele de la varză.

În timpul sezonului secetos, atunci când apa devine tot mai greu de găsit, acești scorpioni pornesc în căutarea ei și astfel pot ajunge în contact cu oamenii care își udă iarba sau legumele din grădină.

Vă rugăm să continuați să ne susțineți în rugăciunile dumneavoastră. Scorpionii, șerpii veninoși, țânțarii cu malarie și alte insecte și animale ne pot provoca dureri mari, probleme sau chiar moartea. Noi am fost chemați de Domnul aici și mergem prin credința că El ne va purta de grijă.

Scorpion în dormitor

Bookmark the permalink.

Comments are closed.