Ernest Bonongwe

Ernest Bonongwe

Ernest Bonongwe este unul din frații noștri, membru al bisericii din Kachere.

Nu știu dacă am mai văzut pe cineva care să fie atât de credincios precum acest frate; în fiecare zi, la orfelinat, și în fiecare zi când construiam biserica, fratele Ernest a fost prezent de fiecare dată. Bineînțeles, este credincios și în fiecare duminică, și vine la biserică indiferent dacă plouă, e prea cald sau e prea frig.

Pe lângă toate acestea, fratele Ernest este și un asistent al șefului satului, cu care participă la fel de fel de evenimente și în locul căruia poate chiar și semna documente oficiale.

Recent, fratelui i-au apărut niște bubițe destul de ciudate pe cap și pe gât, astfel încât normal că l-am întrebat care este problema. La această întrebare, fratele mi-a spus că este bolnav și că este infectat cu virusul HIV, virus pe care l-a primit la naștere de la mama lui. Acele bubițe de pe piele sunt manifestări ale acestei boli incurabile. Fratele mi-a spus că nu trăiește cu rușine datorită bolii, pentru că așa a îngăduit Dumnezeu ca el să se nască.

Am rămas profund impresionat de acest frate; deși are toate motivele să stea deoparte sau să fie singuratic, el este implicat în tot ceea ce facem și îl iubește pe Dumnezeu din toată inima.

Pot să spun că sunt mândru de acest frate și mă simt onorat să lucrez împreună cu el în Kachere. Fratele Ernest este implicat în lucrarea cu orfelinatul, unde ajută cu orice poate.

Doresc să îndemn să vă rugați pentru fratele Ernest, pentru putere de lucru și pentru viață lungă în care să îl slujească pe Dumnezeu. Rugați-vă ca el să fie o lumină în acel sat, și oamenii care în mod normal l-ar disprețui, să vadă că ceva este diferit în el – acel ceva fiind viața veșnică și speranța pe care o are în el.

Ernest Bonongwe

Ernest Bonongwe

Bookmark the permalink.

Comments are closed.