În vizită la Austin Makondetsa

În vizită la Austin Makondetsa

Austin este al 11-lea copil vizitat de mine săptămâna trecută, un băiat de 10 ani de zile, orfan de mamă și care stă împreună cu bunica lui din partea tatălui.

Viața lui Austin este una simplă și, la fel ca mulți alții, nici el nu merge la școală deși la vârsta lui el ar trebui să fie în clasa a 2-a sau a 3-a. În fiecare zi Austin are o rutină pe care trebuie să o îndeplinească; el este cel care mătură frunzele și mizeriile din fața casei, și de cele mai multe ori el este acela care aduce și apă de la o fântâna din apropiere.

Nu am reușit încă să mă apropii mai mult de Austin, pentru că el este foarte tăcut și rezervat față de mine. Când este în compania celorlalți băieți de vârsta lui, Austin se comportă ca orice copil normal, chiar dacă acasă nu are o mamă care să îl aștepte.

În vizită la Austin Makondetsa

Deși el încearcă să își ascundă durerea, atunci când te uiți în ochii lui vezi un copil singur. Camera lui unde doarme înseamnă doar câțiva pereți și câteva lucruri simple: rogojină, câteva haine etc. Nu are alți frați sau surori, și din câte am înțeles, majoritatea timpului și-l petrece plecat de acasă pentru a fi împreună cu prietenii lui din sat.

În vizită la Austin Makondetsa

În vizită la Austin Makondetsa

Așa cum se poate vedea și în poze, casa lor este una foarte săracă; pereții sunt din cărămizi nearse, tencuiți cu noroi, acoperișul este făcut din paie, podeaua dinăuntru este doar pământ iar geamurile sunt acoperite cu lemn sau cu pungi de plastic.

Lucrul acesta din urmă l-am observat destul de des aici în Malawi; oamenilor nu le place ca trecătorii să poată vedea ceea ce este sau nu este în casă, poate de rușine sau poate de frica hoților sau poate amândouă.

În vizită la Austin Makondetsa

În poza de mai jos se poate vedea dușul și toaleta, ambele fiind normal afară. Majoritatea acestor copii se spală cu apă rece chiar și atunci când este mai frig afară.

În vizită la Austin Makondetsa

Austin înca nu a fost adoptat de nimeni, însă noi ne rugăm pentru ca acest lucru să se întâmple.
Bunica lui Austin este membră a bisericii din Kachere.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!
În vizită la Austin Makondetsa

Bookmark the permalink.

Comments are closed.