Isaac ”adoptat”

Orfelinat Malawi

Cu doar câteva ore în urmă o soră din România mi-a pus că dorește să îl ”adopte” pe micuțul Isaac Katungwe. El este al 7-lea copil ”adoptat” din cei 18 pe care acum îi avem.

Povestea lui Isaac și modul în care a ajuns la noi la orfelinat este una mai mult decât interesantă, și arată clar modul în care Dumnezeu lucrează și că planurile Lui pot fi diferite decât ale noastre. Dacă ați fost cu noi de la început, atunci știți că inițial am plănuit să avem grijă de 17 copii. În ziua când am închis lista cu copiii, aveam doar 16 și atunci mi-am zis că așa va fi. Către sfârșitul programului cu copii, cineva a mai adus doi orfani și frații din biserică i-au spus, în limba chichewa, că planul nostru este doar pentru 17 și că poate să lase un copil, însă să îl ducă înapoi pe celălalt.

Cei doi copiii sunt Enelesi și Isaac Katungwe, care sunt frați. Pentru că Enelesi este cea mai mică (4 ani), persoanei respective i s-a spus să o lase pe ea dar să îl ducă pe Isaac acasă (el e mai mare, are 6 ani). Așa a vrut Domnul să fiu acolo în acel moment și să aud conversația, astfel încât am intervenit și am spus că îi vom primi pe amândoi, chiar dacă numărul total acum va fi de 18. Nu puteam să primesc pe unul și să trimit pe celălalt acasă; sau să hrănim pe un frate, dar nu pe celălalt.

Isaac, deci, e în lista noastră la numărul 18, un băiat care este foarte timid și fricos, însă unul care clar este în planul lui Dumnezeu să fie cu noi.

Rugați-vă pe această cale pentru Isaac, ca Dumnezeu să lucreze în inima lui și, la momentul potrivit, să îl primească pe Isus ca și Domn și Mântuitor. Alături de ceilalți copii, Isaac va auzi câte o lecție biblică în fiecare zi, va învăța cântări creștine pentru copiii și toate acestea sunt o sămânță semănată în inima lui. Tot ceea ce rămâne este ca aceea sămânță să încolțească, ”apa” fiind rugăciunile noastre.

Isaac ”adoptat”

Bookmark the permalink.

Comments are closed.