Casa paznicilor

Casa paznicilor

Sezonul ploios stă să înceapă, și acum este momentul prielnic pentru a ne pregăti a face față celor câteva luni de ploaie torențială.

Unul dintre lucrurile care trebuie să le reparăm este locul unde stau paznicii noștrii, locul unde își țin lucrurile lor și locul unde mănâncă. Încă de când am venit în 2009, am constatat că locul acesta este destul de derăpănat și că e nevoie de ceva mai stabil și mai sigur pentru ei. După aproape 3 ani, casa aceasta arată jalnic și oricând poate cădea pe oricine este înăuntru, și aceasta mai ales în timpul sezonului ploios când vânturile sunt puternice și bat aproape toată ziua.
Așadar, astăzi am fost în sat și am cumpărat 2,000 de cărămizi cu care vreau cel puțin să încep să construiesc zidurile până sus. Din motive financiare nu vom putea folosi ciment, ci nămol, însă vom face pereți dubli și sperăm că vor fi destul de tari și stabili.

Un frate-prieten-misionar de aici din Zomba m-a ajutat cu transportul, folosind mașina lui, și astfel am reușit să aducem aceste cărămizi aici acasă.

Casa paznicilor
Încărcând cărămizi

Casa paznicilor
”Schwarzenegger” de Malawi 🙂

Casa paznicilor
Copilași care ne-au ajutat, ținându-ne companie

Casa paznicilor
Câțiva băieți care ne-au dat o mână de ajutor la încărcat

Dacă Domnul ne ajută, mâine vom dărâma casa veche și vom pregăti terenul pentru cea nouă.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Casa paznicilor

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. Salut Ovidiu.Eu nu prea inteleg cine sunt acesti paznici, si ce fac ei cu adevaraat acolo cu voi.

  2. In fiecare cultura, oamenii fac tot ceea ce tine de ei pentru a isi proteja familia sau bunurile, ex blocam usile masinilor, inchidem usile de la case, cei care stau la casa au porti si garduri si poate caini de paza. In situtia noastra de aici, locul unde stam nu are gard sau poarta, este deschis si oricine poate intra. Oamenii albi sunt intotdeauna o tinta aici, iar lucrul intelept pentru noi este sa facem tot ceea ce ne sta in putinta pentru a ne proteja…insa pana la urma, totul este in mana Domnului!

Comments are closed