Criză de carburanți … din nou!

Criză de carburanți ... din nou!

Malawi este o țară din lumea a treia, și una din cele mai sărace din această categorie. Lucruri care nouă ni se par normale și pe care ne așteptăm să le putem găsi zi și noapte, aici de multe ori lipsesc, iar carburanții sunt doar un exemplu. Astăzi am aflat că toata țara a rămas fără benzină și motorină, iar vestea m-a găsit cu rezervorul aproape gol deja.

Conform celor auzite, guvernul a intrat în datorii mari față de cei de la care importă carburanții, datorii care se ridică la 18 milioane de dolari acumulați încă de pe vremea fostului președinte. Din păcate veștile rele nu se opresc aici, pentru că Ministrul Energiei tocmai a declarat că această criză va persista mult și bine.

Probabil multora vă este greu să vă imaginați zile/săptămâni și luni fără benzină și motorină, însă pot să vă spun că am trecut pe acolo în 2010 și se pare că va trebui să mă pregătesc din nou. Sezonul ploios stă să înceapă, ceea ce face ca toată situația să fie și mai grea, pentru că va fi destul de greu să mergem pe jos în oraș sau la cumpărături.

Pentru noi, această criză va însemna prețuri mai mari la toate produsele, misiune mai puțină în Kachere, ore întregi pierdute la coadă atunci când câte o mașină mai aduce câte o încărcătură de carburanți, probleme cu curentul electric, probleme cu semnalul la telefon (multe generatoare folosesc motorină) etc. Și ca să mai adaug încă o veste rea, începând de Joi, prețul la benzină va crește din nou, de la 6,4 lei pe litru la 6,9 lei pe litru, preț probabil mai mare decât în România. Ce este interesant e faptul că prețul la carburanți crește chiar în lipsa acestora, iar în astfel de situații numai Domnul ne poate da liniște și pace, și încredere în faptul că El este la cârma Universului și va avea grijă și de noi.

Criză de carburanți ... din nou!
În așteptarea benzinei…

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Criză de carburanți ... din nou!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.