În vizită la surorile Chiwaya

În vizită la surorile Chiwaya

Chinsinsi și Chisomo sunt două surori gemene care participă încă de la început la programul pe care îl avem pentru copiii orfani din satul Kachere.

Le-am vizitat pe aceste două fetițe cu ceva vreme în urmă, în cele două zile când i-am vizitat pe toți cei 18 copii, însă îmi aduc aminte un lucru cu privire la ele, faptul că sunt extrem de scumpe și liniștite, în ciuda problemelor pe care le-au avut și le au în viață.

În primul rând, tatăl lor le-a abandonat când erau foarte mici, pentru că nu și-a putut lua responsabilitatea de a fi tată. Deși au mamă, în cultura și situația din Malawi, e ca și cum nu ar avea pe nimeni, pentru că femeilor le este extrem de greu dacă nu chiar imposibil să găsească un loc de muncă. Așadar, mama lor nu are nici măcar o sursă de venit, și traiul lor este plin de probleme.

În vizită la surorile Chiwaya

În vizită la surorile Chiwaya

Casa în care ei stau are acoperiș de paie și pungi pe plastic, acoperiș prin care apa intră fără probleme.

La fel ca și în cazul celorlalți copii, și Chinsinsi și Chisomo trebuie să lucreze pentru a fi un ajutor acolo unde stau. În fiecare dimineață devreme, ele sunt trimise după apă, la o fântână care se află la aproximativ 30 minute distanță de mers. Atunci când fântâna nu merge sau a secat, ele trebuie să meargă mai bine de 1 oră pentru a aduce apă de la râu.

În vizită la surorile Chiwaya

Așa cum vedeți în poze, cele două fetițe au un frățior mai mic, frățior care le este vitreg. Din păcate, atunci când mamele sunt lăsate singure, ele sunt nevoite să își caute pe cineva care să aibă grijă de ele. Am întâlnit familie de 6 copii, care împărtășeau toți aceeași mamă, însă 4 tați. Sunt foarte dese cazurile în care bărbații profită de sărăcia acestor familii, pentru a se bucura de relații extra-maritale. Din păcate, cam așa s-a întâmplat și în această familie, iar noi dorim ca acest lanț al fărădelegii să se oprească la copii. Dorim ca Chinsinsi și Chisomo să crească cu frică de Domnul și alegerile pe care le vor face în viață să fie plăcute Domnului.

Rugați-vă pentru cele două gemene, pentru ca ele să fie mântuite și Dumnezeu să lucreze în viețile lor. Rugați-vă pentru întreaga lor familie.

În vizită la surorile Chiwaya

Dacă Domnul ne ajută, dorim ca în aceste zile să le putem cumpăra tuturor copiilor niște pături cu care să se poată înveli noaptea. Sezonul ploios a început, și temperatura poate fi destul de rece mai ales noaptea. Copiii aceștia nu au pat în care să doarmă, ci dorm pe jos sau pe rogojini de bambus care sunt așezate direct pe pământ. Ca și învelitori, ei folosesc haine, deci cred că vă dați seama cam ce condiții de trai au.

În vizită la surorile Chiwaya

Surorile Chiwaya au fost “adoptate” pe data de 5 decembrie 2012. Domnul să fie glorificat pentru acest lucru.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

În vizită la surorile Chiwaya

Bookmark the permalink.

Comments are closed.