20 de ore fără curent

20 de ore fără curent

Ieri a fost o zi ca nici una alta până acum; de la ora 3 dimineața până la ora 23:00 nu am avut curent deloc. Suntem în sezonul ploios și ieri noapte a început să bată un vânt foarte puternic. Am înțeles că un copac mare a fost dezrădăcinat și a căzut direct pe liniile de înaltă tensiune, producânt distrugerea acestora.

Compania care produce și transmite curentul electric aici în Malawi suferă din lipsă de materiale și unelte moderne, de multe ori muncitorii fiind nevoiți să folosească cuțitul ca să taie cablurile, sau să împrumute câte o scară de la oameni.

20 de ore fără curent înseamnă o zi extrem de plictisitoare, fără cafea, fără mâncare caldă, frigiderul și congelatorul s-au decongelat, provocând o mini-inundație în bucătărie, iar seara după ora 18:00 am stat doar la lumina lumânării.

În sezonul ploios sunt normale căderi de tensiune, de câte 2-3 ore, însă așa ceva nu am pățit de când am venit aici în Malawi. Mașina de spălat, aragazul, frigiderul, congelatorul, boilerul, fierbătorul electric, calculatoarele sunt toate dependente de curent, fără de care nu au cum să funcționeze.

Dăm slavă Domnului, totuși, pentru că în această dimineață pot să scriu acest articol, iar sperăm ca lucrurile să fi fost rezolvate și să nu mai avem probleme ca și cea de ieri.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

20 de ore fără curent

Bookmark the permalink.

Comments are closed.