Exemplul unui orfan

Exemplul unui orfan

Duminica trecută, pe 17 martie, am avut botezul în Kachere și apoi deschiderea oficială a bisericii, iar la sfârșitul serviciului, am servit și masa, împreună cu toți cei care au participat. Pe lângă biserica din Kachere, au mai fost prezenți corul unei biserici dintr-un alt sat, biserica din Mpyupyu, șefi de sat, curioși și, bineînțeles, copiii orfani de care avem grijă.

În timp ce mâncam, am observat un lucru extrem de frumos și de interesant, făcut de una dintre fetițe, Stivelya. Pentru că nu am avut destule farfurii de plastic, astfel încât fiecare persoană să primească una, copiii au fost aceea care s-au grupat în grupuri mici la câte o farfurie încărcată ca să îi hrănească pe toți.

Astfel a fost cazul și celor 6 copilași din pozele de mai jos. Se pare că Stivelya a fost cea mai mare dintre ei toți, și după ce toți au terminat de mâncat orezul, au lăsat la final partea cea mai bună: carnea. Mulți copii fac același lucru, astfel încăt să se bucure la final de ceea ce este cel mai gustos.

Exemplul unui orfan

Am rămas foarte surprins să îi văd pe acești copilași, toți sub vârsta de 8 ani, evitând intenționat să ia bucăți de carne, și măncând doar orezul – fiecare boabă de orez! La final, așa cum vedeți și în poze, au rămas câteva bucăți de carne pe care am crezut că grupul le va împărți rapid. Nu așa a fost cazul, din motive știute doar de ei, copilașii, sau poate că nu au fost destule bucăți astfel încât fiecare să aibă una.

Stivelya a luat fiecare bucată de carne și, cu mânuțele ei, le-a împărțit în bucăți și mai mici. La final au rămas o multitudine de bucăți mici de carne, pe care Stivelya le-a împărțit în mod egal tuturor celor din grupul ei. M-a impresionat cu fiecare copil a stat cu mânuțele deschise, gata să primească bucățelele de carne din partea Stivelyei.

Exemplul unui orfan

Exemplul unui orfan

La sfârșitul acestui mic eveniment, farfuria a fost ca și linsă, și am înțeles că una din bucătărese le-a oferit încă o porție de orez, pe care ei au refuzat-o pentru că erau deja sătui.

Pentru mine a fost foarte interesant să văd ceea ce s-a întâmplat și modul în care Stivelya a reacționat! Stivelya este o fetiță de doar 7 ani, care stă undeva la marginea satului împreună cu fratele ei, Aubrey. Familia lor sunt foarte săraci și sunt 100% sigur că o farfurie de orez cu carne nu este ceva ce ei văd prea des. Este interesant să vezi cum problemele și sărăcia lucie îi maturizează mult prea repede pe acești copii. Stivelya putea să fie egoistă, să își ia bucata sau bucățile de carne și să dispară, însă a stat și s-a asigurat că fiecare copil mic are o parte egală. Ea a dat dovadă de un caracter frumos, și am fost mândru de ea!

Continuați să vă rugați pentru acești copilași, pentru orfanii de care avem grijă în Kachere!

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Exemplul unui orfan

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. Am plans cand am citit aceste randuri.Mi'a atins inima,draga de Stivelya,fetita mea 🙂
    Fie binecuvantata !!! (Maria P.)

  2. A fost, intr-adevar, un moment deosebit si m-am bucurat sa fiu acolo!

Comments are closed