”Dumnezeu îi protejeaza, noi suntem extra!”

”Dumnezeu îi protejeaza, noi suntem extra!”

Cam acestea au fost cuvintele pe care paznicii le-au rostit în această dimineață: ”Dumnezeu îi protejează (pe familia nostră), noi suntem doar extra!” Cât de adevărate sunt cuvintele acestea și ce mare bucurie să văd că vin din partea celor care sunt în preajma noastră!

Am venit în Malawi în 2009 și de-a lungul anilor am avut și câteva experiențe neplăcute. Printre altele, am fost atacați de hoți de câteva ori, câteva lucruri ne-au fost furate și unul dintre paznici a fost rănit destul de grav.

Cu două nopți în urmă, undeva la ora 1:00 am am auzit pe terenul de golf care se află în fața casei de misiune un urlet puternic urmat de plâns, lovituri și iarăși plâns. Un bărbat neidentificat a fost prins de un grup și a fost bătut, jefuit și tras pe jos câteva sute de metri, iar acest lucru în fața casei unde noi stăm, la doar câteva sute de metri distanță.

În dimineața zilei de ieri nu am reușit să aflu prea multe detalii despre acest incident, însă noaptea trecută lucrurile au luat o întorsătură interesantă. Aproximativ tot la aceeași oră din noapte, am fost brusc treziți de aproximativ 10 focuri de armă, tot pe terenul de golf, tot la o distanță relativ mică de casa noastră. Se pare că același bărbat, care fusese bătut și jefuit cu o noapte în urmă, s-a întors de data aceasta cu o armă, pentru a se răzbuna. Încă nu e sigur dacă el a fost acela care a folosit arma, un prieten de-al lui sau poliția. Unii oameni susțin că bărbatul ar fi avut prieteni la poliție și aceștia ar fi venit azi-noapte ca să îl răzbune sau să îl ajute în a se răzbuna.

Deocamdată nu am auzit ca cineva să fi fost rănit, însă nu înseamnă că acest lucru nu e posibil. Am mai întâlnit cazuri în care hoți împușcați au reușit să fugă sau au fost duși de colegii lor.

Nu știu câți dintre dumneavoastră ați fost treziți brusc în mijlocul nopții de focuri de armă, însă vă pot spune că nu este o experiență plăcută.

Revenid la subiectul acestui articol, paznicii de noapte au văzut încă o dată cât de periculos poate să fie, și și-au dat seama că ei nu au nici o putere în fața unor atacuri serioase. Paznicii noștrii sunt ”înarmați” cu lanterne și cu praștii, toate acestea fiiind aproape nimic comparativ cu o armă.

După câteva experiențe de acest gen, nu ne rămâne decât să declarăm că ”dacă nu păzeşte Domnul o cetate, degeaba veghează cel ce o păzeşte” (Psalmul 127:1b)

Slavă Lui!

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

”Dumnezeu îi protejeaza, noi suntem extra!”

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. Lajos Zoltan Csaki

    Sunt de acord cu ce este scris in psalmul citat. Si asta este valabil si atunci cind totul pare linistit fara incidente prezentate mai sus.

  2. Foarte adevărat, însă noi am rămas foarte impresionați să auzim asemenea cuvinte din partea unor paznici. Practic, Dumnezeu și-a primit slava care o merită, pentru că fiecare dintre noi aici ne dăm seama cât de neputincioși și slabi suntem!

Comments are closed