Fratele Chigwenembe atacat și rănit

Fratele Chigwenembe atacat și rănit

În această dimineață vă aduc la cunoștință cazul fratelui nostru Chigwenembe din Biserica noastră din Kachere. Fratele a fost atacat și rănit în noaptea trecută de către un hoț.

Se pare că în Kachere, datorită perioadei de recoltă, oamenii fac pază cu rândul în timpul nopții, astfel încât nimeni să nu fure recolta cuiva. Noapte trecută a fost rândul fratelui Chigwenembe împreună cu alți frați din biserică. Ei patrulau liniștiți, când aproximativ la ora 11 noaptea au întâlnit un bărbat care se plimba fără nici un scop aparent. Frații s-au apropiat de el și l-au întrebat ce face, acest lucru deoarece în Kachere este o lege nescrisă ca toți să fie la casele lor după ora 9 seara, cu excepția unor cazuri de urgență. Bărbatului respectiv nu i-au plăcut întrebările pe care frații le-au pus, și a sărit pe fratele Chigwenembe, pe care l-a atacat cu un cuțit ”panga” și l-a tăiat în partea stângă a feței.

După ce fratele Chigwenembe a căzut la pământ, ceilalți frați au încercat să îl prindă pe omul care era pus pe rele, însă acesta a mai atacat un frate, pe care din fericire nu l-a rănit. După aceasta, atacatorul a fost prins și dus imediat la poliție, în timp ce fratele Chigwenembe a fost adus la spital aici în Zomba.

Fratele Chigwenembe atacat și rănit

În ciuda tuturor lucrurilor, frații noștri i-au făcut un mare bine răufăcătorului prin faptul că l-au dus direct la poliție. Ei puteau să o anunțe imediat pe soția fratelui Chigwenembe (ea nu a aflat de incident decât astăzi dimineață), iar aceasta cu siguranță făcea vâlvă și plângea, lucru care ar fi atras atenția multor vecini. Frații noștrii au prevăzut că vecinii furioși l-ar fi putut omorî din bătaie pe atacator, de aceea l-au dus pe acesta direct la poliție fără ca să anunțe pe nimeni înainte.

Fratele Chigwenembe atacat și rănit
Cuțit ”panga” sau mașetă

Fratele Chigwenembe atacat și rănit
Africanii folosesc mașete tot timpul.

De obicei, în sate precum Kachere, hoții prinși sunt ca și morți, mai ales în timpul nopții. Oamenii furioși nu mai pot fi controlați, și nici nu pot fi acuzați de crimă. Astfel de lucruri se întâmplă foarte des, de aceea am rămas plăcut surprins să îi văd pe frații noștrii că au avut compasiune și milă față de acela care cu câteva minute în urmă i-a atacat.

Fratele Chigwenembe a fost dus în stare destul de gravă la spital, iar acum el este internat în secția de oftalmologie, deoarece mașeta i-a atins ochiul. Pe lângă aceasta, fratele a pierdut 5 dinți și riscă să își piardă și vedere în ochiul stâng. În cursul zilei acestea, fratele Chigwenembe va fi dus în orașul Blantyre, acolo unde doctorii sunt mai buni și au mai multă aparatură medicală. Ei urmează să facă tot posibilul să îi salveze ochiul.

Fratele Chigwenembe atacat și rănit

Rugați-vă pentru fratele Chigwenembe, și pentru doctorii care îl vor trata.
Rugați-vă pentru soția fratelui Chigwenembe, care este foarte agitată și supărată.

Rugați-vă și pentru atacatorul fratelui nostru. El este acum la sediul poliției și urmează să fie pus sub arest. Rugați-vă pentru pocăința lui.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Fratele Chigwenembe atacat și rănit

Bookmark the permalink.

Comments are closed.