Am depus actele

Am depus actele

Primul dintre proiectele pe care le avem anul acesta este să rezolvăm toate actele necesare, astfel încât în ianuarie anul viitor să putem să ne prelungim vizele de ședere aici în Malawi.

Legile Malawi nu permit cuiva să aibă o viză de misionar, așadar orice lucrător trebuie să ”lucreze”, chiar dacă e și în mod voluntar, pentru o organizație locală sau internațională care este înregistrată legal în Malawi. Cerințele pentru a obține această viză s-au schimbat în ultimii ani, și asta după ce fostul președinte al țării a crezut că organizațiile non-profit sunt împotriva lui.

Organizația sub care lucrăm este înregistrată legal, însă din păcate nu îndeplinește încă toate cerințele noii legi adoptate. Organizația în sine poate exista mult și bine de acum încolo, însă nici un străin nu mai poate primi viză. Noi încercăm acum să rezolvăm toate lucrurile, astfel încât atât noi, cât și viitori posibili misionari, să putem să primim vize fără nici o problemă.

Viziunea fratelui Tom Gentry, cel care a început această misiune, a fost ca studenții români să poată avea un loc unde să vină, să fie pregătiți, și mai apoi să poată să își continue lucrarea și chemarea din partea Domnului. Malawi este o țară foarte pașnică, și astfel este un loc ideal pentru oricine care își începe viața de misiune.

Din păcate, însă, vedem că tot mai puțini tineri sunt gata să se predea Domnului pentru o lucrare într-o țară Africană, precum Malawi. Să fie doar răceala generală a creștinismului, așa cum ne avertizează Cuvântul? Să fie prioritățile schimbate ale tineretului de astăzi? Să fie lipsa de viziune a liderilor creștini? Cred că e câte puțin din fiecare!

Orice ar fi și oricum ar sta lucrurile, noi rămânem încredințați că Dumnezeu va lucra și va ridica încă o familie creștină care să vină aici în Malawi. Deși Europa e deschisă pentru un salar mai bun, deși Statele Unite sunt (destul) de deschise pentru tinerii noștrii, totuși mă rog ca ei să realizeze că și Africa sau India, printre altele, sunt deschise pentru misiune.

Generația de astăzi de creștini este responsabilă 
pentru generația de astăzi de oameni pierduți

Revenind la subiectul articolului, așa cum vă spuneam, am dus toate actele necesare și acum aștept ca ele să fie procesate. Dacă totul va fi în regulă, și ne rugăm cu credință să fie, atunci în maxim câteva săptămâni organizația sub care lucrăm va avea toate actele la zi, iar în Ianuarie 2014 ne vom putea prelungi viza fără nici o problemă.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Am depus actele

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. Multumim pentru rugaciuni!

  2. Domnul sa va poarte in carul Lui de biruinta si sa aveti bucuria deplina !
    Ne rugam ca Domnul sa va deschida usile si sa capatati viza. Domnul sa va binecuvanteze din belsug si sa va poarte de grija !

Comments are closed