Aruncați cu lucrători

Aruncați cu lucrători

Știați că în tot timpul Său aici pe pământ, Domnul Isus a avut doar o singură cerere de rugăciune către ucenicilor Săi? Și dacă a fost singura cerere de rugăciune, înseamnă că probabil este una foarte importantă, nu-i așa?

În Matei 9:38, Domnul Isus a spus: ”Rugaţi dar pe Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui

De ce oare Domnul Isus le-a cerut acest lucru ucenicilor? Cu două versete înainte citim că Domnului Isus I S-a făcut milă de cei pierduți: ”Cînd a văzut gloatele, I s’a făcut milă de ele, pentru că erau necăjite şi risipite, ca nişte oi cari n’au păstor”. Dacă Domnul Isus a avut compasiune pentru cei pierduți, oare noi nu ar trebui să fim la fel de mișcați?!?

Fiecare biserică din România ar trebui să împărtășească aceeași compasiune pe care Domnul Isus a avut-o pentru cei pierduți. Fiecare biserică poată să trimită misionari în toată lumea, ei astfel fiind o extensie a lucrării acelei biserici. Fiecare biserică poată să se implice mai mult în misiunea de răspândire a Evangheliei până la marginile pământului.

În textul din Matei 9:38, Domnul Isus nu a lăsat să se înțeleagă că e destul să ne rugăm o dată sau de două ori, după care fiecare ne putem vedea de viața noastră.  Cuvântul folosit de Domnul Isus s-ar putea traduce mai bine ca: ”îngenuncheați și implorați”. Isus a fost mișcat de starea sufletească a acelor oameni, iar noi trebuie să ne cercetăm inimile și să ne întrebăm de ce nu simțim la fel ca El!

Expresia ”să scoată lucrători” are o conotație mult mai puternică în textul original, și exprimă necesitatea urgentării lucrurilor. Am putea spune ”să împingă…” sau ”să ridice și să împingă…”.

Cererea Domnului Isus este categorică și puternică. Cum am recționa dacă Domnul Isus ne-ar fi spus: ”Îngenuncheați și implorați pe Domnul secerișului să ridice și să împingă urgent lucrători la secerișul Lui”?

Aruncați cu lucrători

Domnul Isus ne-a cerut să ne rugăm pentru un singur lucru, doar unul, și cred că fiecare dintre noi ar trebui să ne roadem genunchii în rugăciune pentru acest lucru.

Dacă cineva va face lucrul acesta, există riscul ca Domnul să îl asculte și să îl trimită chiar pe el. Există riscul ca Domnul să îl cheme să își părăsească zona de comfort, să lase totul și să meargă într-o junglă sau într-un loc în care Evanghelia nu a pătruns.

Bineînțeles, nu toți care se vor ruga această rugăciune vor fi trimiși ca și misionari, însă acest lucru nu înseamnă că ei au scăpat de orice responsabilitate. Lucrarea lui Dumnezeu de pe acest pământ se face prin biserică. Dacă Domnul va trimite oameni în lucrare, atunci cine trebuie să stea în spatele lor? Biserica! Cine trebuie să se roage pentru misionari? Biserica. Cine trebuie să îl sprijinească din punct de vedere financiar? Biserica. Cine va trebui să se implice în fiecare aspect al lucrării misionarului? Biserica.

Biserica! – adică tu, frate și soră care citești aceste rânduri.

Cu cât ne vom apropia mai mult de inima lui Dumnezeu, cu atât vom simți tot mai mult durerea Lui pentru sufletele pierdute și compasiunea pe care El o are pentru oameni. Procesul nu se termină aici, deoarece compasiunea lui Dumnezeu este ”contagioasă”, și curând și noi vom plânge pentru cei pierduți și vom fi mișcați din pricina nevoilor lor spirituale. După scurt timp, o dorință se va naște în noi, aceea de a fi parte din cei sunt ”trimiși” sau din cei care ”trimit”. Orice altă atitudine izvorăște de la cel rău.

Încă crezi că este prea complicat? Nu e complicat deloc, ba încă este foarte simplu. Ascultarea este cheia. ”Rugaţi dar pe Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Aruncați cu lucrători

Bookmark the permalink.

Comments are closed.