Papuci pentru orfani (II)

Papuci pentru orfani (II)

Săptămâna trecută vă spuneam despre papucii pe care i-am dus copiilor orfani din Kachere și de problemele întâmpinate cu mărimile pe care copiii le au.

Ei bine, între timp problema s-a rezolvat, și acum toți copiii au câte o pereche de papuci noi, papuci pe care îi vor folosi cu bucurie. Astăzi am fost în Kachere și am dus perechile pe care le-am greșit data trecută.

Papuci pentru orfani (II)

Papuci pentru orfani (II)

Papuci pentru orfani (II)

Ajunși în Kachere, am fost surprins să îi văd pe copilași tot desculți, deși știu sigur că fiecare dintre ei au cel puțin câte o pereche de papuci. I-am întrebat cu privire la acest lucru, și am fost uimit să aud că fiecare dintre ei își ține papucii acasă și vor umbla desculți până în luna Octombrie.

În Malawi, luna Octombrie este începutul sezonului cald-uscat, când temperaturile vor ajunge precum sunt cele din România acum. În această perioadă, Malawi se bucură de temperaturi moderate, în timpul zilei acestea fiind cuprinse între 22-27 de grade, iar pământul nu este niciodată prea fierbinte pentru tălpile micuților copii. Începând din Octombrie, însă, temperaturile vor ajunge la 40 de grade Celsius, poate chiar mai mari, și tot atunci pământul va fi fierbinte în timpul zilei.

Papuci pentru orfani (II)

Papuci pentru orfani (II)

Papuci pentru orfani (II)

Papuci pentru orfani (II)

Papuci pentru orfani (II)

Viața în Africa este extrem de interesantă, și oamenii de aici iau în considerare variabile la care noi nu ne-am gândit poate niciodată. Crescând în oraș, la bloc, eu nu mi-am pus niciodată problema papucilor, chiar dacă familia noastră nu a fost niciodată bogată, ba din contră. Domnul a avut și are milă de noi, pentru că avem nu doar o pereche de papuci, ci mai multe. Pentru noi e normal să avem papuci de casă, papuci de oraș, papuci de biserică, sandale, etc, și nu ne gândim nici o clipă că alții nu se bucură de acest privilegiu.

Doresc, pe această cale, să Îi mulțumesc Domnului pentru că a ales să ne folosească aici în Malawi pentru a binecuvânta și a aduce câteva zâmbete pe fețele acestor copilași orfani. Viața lor este una extrem de grea, iar o pereche de papuci noi, un tricou, un pantalon sau o pătură de învelit sunt lucruri pe care ei le pot doar visa. Cu ajutorul dumneavoastră și prin harul lui Dumnezeu, am reușit să aducem aceste lucruri de bază acestor copii săraci.

Mulțumesc, deasemenea, și fratelui din România care s-a lăsat folosit de Dumnezeu și a reușit să strângă suma de bani care a făcut posibilă această lucrare minunată. Domnul să fie slăvit!

După ce fiecare dintre ei și-au probat și ridicat papucii, a venit timpul ca să se bucure și de câteva dulciuri. Din nou, pentru noi bomboanele nu mai reprezintă de mult ceva prea important, însă știm că fiecărui copil îi place ”ceva dulce”. În cazul lor, însă, ei nu au pe nimeni ca să le cumpere bomboane, de aceea oridecâteori le duc ceva, toată lumea se bucură enorm, nu doar copiii, ci chiar și adulții care se întâmplă să fie prin apropiere.

Pentru o bomboană în plus, unii dintre ei mi-au spus pe de rost câte un verset din Biblie, și m-am bucurat enorm să văd că ceea ce facem cu ei dă rod. Așa cum bine știți, în fiecare zi acești copii primesc câte un mic dejun și un prânz, însă primesc și hrană spirituală, sub forma unor învățături biblice pentru copii, versete de memorat și alte activități pentru copii.

Papuci pentru orfani (II)

Papuci pentru orfani (II)

Papuci pentru orfani (II)
Papuci pentru orfani (II)
Jonathan James, recent primit în programul nostru, cu un zâmbet mare pe față!

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Papuci pentru orfani (II)

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Ma bucur mult si dau slava lui Dumnezeu ca se mai vad zambete pe fetele copiilor acestora care ma gandesc au foarte putine motive de bucurie in viata lor.Ma bucur si pentruca prin consacrarea si slujirea voastra acolo, Domnul poate aduce zambete si bucurie pe fetele lor dar si in inimile celor ce Il gasesc pe El si Il accepta ca Domn si Mantuitor.Fiti binecuvantati de El in continuare si mana Lui sa va pazeasca si sa va ocroteasca mai departe.

Comments are closed