La lucru. Fundația.

La lucru. Fundația.

Vă spuneam de câteva zile că am început lucrul în satul Kachere, acolo unde construim clădirea pentru copiii orfani și malnutriți, și iată că frații și surorile vin în fiecare zi și începem să facem progrese.

Pozele de mai jos sunt făcute azi dimineață, atunci când am fost în sat și am dus câteva materiale necesare. Așa cum puteți vedea, nu sunt prea mulți frați la lucru, însă nici prea puțini, undeva la 10-12 la număr. Avem și surori, vreo 4, care pregătesc ceaiul de dimineață și prânzul, însă ele fac și o treabă puțin mai grea. În Malawi, și conform culturii de aici, numai femeile și copiii aduc apă de la râu sau de la fântână, în fiecare dimineață sau chiar de mai multe ori pe zi. Cele 4 surori care au venit astăzi au făcut tocmai acest lucru dis-de-dimineață, înainte de orice altceva. Fiecare dintre ele au mers pe jos, cu ligheanele pe cap, și au adus apă în butoiul pe care îl avem acolo, până când acesta s-a umplut. Doar după aceasta ele s-au pus să facă ceaiul de dimineață.

Apa este necesară pentru a face munca fraților care sapă mai ușoară; pământul este extrem de uscat în această perioadă, iar zona respectivă este și pietroasă pe alocuri, iar apa ajută astfel încât munca să meargă mai ușor.

La lucru. Fundația.

La lucru. Fundația.

La lucru. Fundația.

La lucru. Fundația.

La lucru. Fundația.

La lucru. Fundația.

Lucrul cel mai important este că fiecare dintre ei (cu excepția a 2 constructori care vor clădi totul) lucrează fără să fi făcut vreo învoială cu mine sau cu altcineva. Ei ajută pentru că iubesc lucrarea și sunt siguri că Dumnezeu va purta de grijă și nevoilor lor. În această perioadă frații și surorile din biserică sunt aceia care sapă fundația, aduc nisipul și apa și aduc cărămizile aproape de fundație. Atunci când cei 2 constructori vor începe să clădească, tot frații vor fi aceia care vor da la mâna lor fiecare cărămidă, astfel încât totul să meargă ca pe roate.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

La lucru. Fundația.

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. ma bucur ca Domnul lucreaza asa de minunat, daca asi fii fost sieu acoloasimuncisieu din greu ,ptr minesa intamplat azi ominune,misaaprobat in treacat un dosardemuncabun platit, undepotmunci si astfelcred ca ampeimnima lucrarea din Malawi, adica sa pot contribui si u la ceva concred, ca de rugaciuni eu personal fata de alti suntsatul sa trecem la fapte, ma rog ptr lucrarea din africa dar trebuie sa trec sila fapte nu doar vorbe, asa ca acum binenteles recurg tot la rugaciune sa ajung cu bine undeam fost pana acum pt a lucra, asa ca roagate si ptrmine, imi va trebui 40mil.sa platesc actele formale si ptr o luna cazarea, restul imi va ajunge cu mult din salariul foarte brut si bun de acolo, har si pace, sper ca tiau placut pozele si cu tin de acum 5 ani, succes la constructie ,har si pace incontinuare

Comments are closed