Foamete în Malawi

Foamete în Malawi

Suntem în luna Decembrie, la începutul unei perioade foarte grele pentru mulți oameni din Malawi, deoarece recolta de anul acesta este pe sfârșite sau chiar s-a sfârșit deja. Oamenii au început abia acum să planteze, iar acest lucru înseamnă că foametea va continua până undeva în Martie 2014, la următoarea recoltă.

Această situație nu este nouă, ea se repetă aproape în fiecare an, și foarte mulți oameni mor în această perioadă a anului.

Foamete în Malawi

În luna trecută, Noiembrie, am întâlnit primii oameni în Kachere care mâncau doar fructe mango verzi, fierte. Astăzi am citit în ziar că mulți oameni au mers mai departe, și au început să caute rădăcini sălbatice în păduri pe care apoi le vor găti în diferite feluri, astfel încât să mai poată avea o masă.

Așa cum bine știți, mâncarea de bază în Malawi este mămăliga; ei bine, în această perioadă, mulți se hrănesc cu pleava care rămâne la moară. Situația nu este una deloc ușoară, iar inima noastră este întristată. Vă asigur că nu ne este ușor să vedem așa de mulți oameni suferind de foame, mai ales atunci când știm că nu vom putea niciodată să îi ajutăm pe toți.

Foamete în Malawi

Dăm slavă Domnului pentru fiecare dintre dumneavoastră care sunteți implicați, într-un fel sau altul, în lucrarea cu copiii orfani. Fără ajutorul dumneavoastră, acești copii ar mânca rădăcini sau frunze, precum mulți alții ca și ei. Nu îi putem ajuta pe toți oamenii, acest lucru este clar, însă putem să îi ajutăm pe acești orfani, și acest lucru contează! Domnul să vă binecuvânteze.

Atașat acestei postări este o poză făcută unui articol din ziarul de astăzi, care vorbește mai în detaliu despre ceea ce v-am scris mai sus. Conform articolului, o familie de 6 membrii ar avea nevoie de peste 60,000 MWK (aprox. 460 lei) pe lună, și asta doar pentru strictul necesar: porumb, măcinatul la moară, pește uscat și ulei de gătit. Imaginați-vă viața unei familii care trăiește cu echivalentul a 25 lei pe lună.

În perioada imediat următoare, Ianuarie – Martie, se estimează că aproximativ 1,8 milioane de oameni vor avea nevoie urgentă de ajutor. Aceste 3 luni sunt cele mai dificile.

Foamete în Malawi

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Foamete în Malawi

6 Shares
Bookmark the permalink.

Comments are closed.