Noutăți Ovi

Noutăți Ovi

Dacă ați citit blogul nostru în ultimele câteva zile, sau dacă ați primit Scrisoarea de Rugăciune (dacă nu, am fi onorați să vă abonați folosind acest link) , atunci deja ați aflat de accidentul pe care l-am avut pe data de 6 martie, atunci când am suferit de o dislocare patelară, sau luxație acută a rotulei.

Iată care sunt ultimele noutăți:

Piciorul îmi este acum în atelă gipsată, și nu am voie să calc pe el pentru următoarele săptămâni. În tot acest timp va trebui să folosesc cârje. Miercuri am programare din nou la spital, unde mi se va scoate ghipsul și sper că voi primi o atelă specială care va ține rotula la loc până când mușchii și tendoanele din jurul ei își vor reveni la forma inițială.

Joi, când am avut accidentul, am primit doar 1 cârjă, și aceea pentru copii, deoarece spitalul “tocmai” a rămas fără. Slavă Domnului pentru niște prieteni care mi-a împrumutat un set de cârje pentru adulți. După această experiență, am decis să îmi comand de pe internet o atelă specială, ca să fiu sigur.

Atunci când rotula este dislocată, tendoanele și mușchii din zona respectivă sunt întinse la un nivel anormal. Aceștia sunt cei care țin rotula la locul ei, de aceea este nevoie ca totul să revină la normal, după care e nevoie de câteva săptămâni de fizioterapie.

Noutăți Ovi

Din diferite surse aici în Malawi am aflat că această fizioterapie poate dura între 6 – 16 săptămâni, timp în care va trebui să îmi îndoi genunchiul la cel puțin 90 de grade (acest lucru poate dura între 1 – 4 săptămâni), să îmi întăresc mușchiul cvadriceps și să folosesc tot mai mult piciorul.

La 95% din pacienții care au prima dislocare, cartilajul articular este afectat într-o oarecare măsură, lucru care mărește riscul unor viitoare dislocări cu 15% – 44%. Din păcate, aici în Malawi nu se poate face artroscopie pentru evaluarea problemei, cu atât mai puțin o operație de încredere pentru rezolvarea ei.

Ca și parte a fizioterapiei, va trebui să folosesc o bicicletă staționară sau de fitness (pe care nu o am) sau o bicicletă normală. Am înțeles că acestea produc cele mai bune rezultate în ceea ce privește întărirea mușchilor și a tendoanelor în zona respectivă.

Vă rog să ne susțineți în rugăciunile dumneavoastră. În această perioadă mobilitatea mea este foarte redusă. Nu pot să ies nicăieri din casă și nu pot nici măcar să stau pe un scaun normal. Dacă ar fi să exprim în cuvintele mele ceea ce simt în acest moment la genunchiul stâng, aș spune că totul este prea liber acolo și îmi simt rotula și cel puțin un tendon ca și cum nu ar fi legate de nimic.

Noutăți Ovi

Familia este, bineînțeles, în ajutorul meu. Jessica și Aimee mă ajută cu încălțămintea, iar soția mea scumpă îmi aduce tot ceea ce am nevoie. Prietenii și-au oferit și ei ajutorul, în special cu lucrurile necesare din oraș sau cu transportul la spital.

Nu pot să nu mă uit peste ceea ce s-a întâmplat și să văd cum cel rău încearcă iarăși să ne distragă atenția de la planul pe care îl avem pentru viitor. Din experiența anilor trecuți, am învățat că el devine extrem de activ și agitat atunci când facem pași mari în ceea ce privește lucrarea lui Dumnezeu. Ne așteptăm la mai multe atacuri din partea lui, însă prin toate vom rămâne tari și vom fi biruitori deoarece îL avem pe Dumnezeu de partea noastră.

Fiţi treji, şi vegheaţi! Pentrucă protivnicul vostru, diavolul, 
dă tîrcoale ca un leu care răcneşte, şi caută pe cine să înghită” 
1 Petru 5:8

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Noutăți Ovi

Bookmark the permalink.

3 Comments

  1. Domnul sa va binecuvinteze si sa va intareasca!

  2. DOMNULsati dea sanatate si putere an lucrare

Comments are closed