Malawi va avea o recoltă bogată

Malawi va avea o recoltă bogată

Probabil una din cele mai bune vești din ultima perioadă este aceasta, că Malawi va avea o recoltă mai bună decât în ultimii câțiva ani de zile!

Suntem în această țară africană de ceva vreme și, din păcate, am trecut prin timpuri grele pentru populația de aici. Am văzut oameni extrem de săraci, muritori de foame. Chiar înainte de această recoltă, în perioada Noiembrie 2013 – Martie 2014, am întâlnit frați și surori care mâncau fructe verzi, fierte, din lipsa altei surse de mâncare.

Durerea și mai mare este atunci când nu poți să face mare lucru pentru cei pe care îi cunoști. Bineînțeles, rugăciunea este cel mai bun lucru, însă Biblia ne învață să fim darnici și să ne ajutăm material aproapele.

Malawi va avea o recoltă bogată

Din fericire, se pare că perioada de suferință a ajuns la final. Conform estimărilor, anul acesta se vor recolta aproximativ 3,9 milioane de tone de porumb, în contexul în care consumul anual este de aproximativ 2,9 miliioane de tone.

Porumbul este hrana de bază a malawienilor, cu acesta ei gătind un fel de mămăligă (“nsima“) pe care o mănâncă în fiecare zi.

Anul trecut, recolta totală a fost cu abia 740.000 tone peste minimum necesar. În 2011 și 2012 s-au recoltat 3,6 milioane de tone anual.

Din păcate, în ciuda faptului că aproape în fiecare an se recoltează mai mult decât se consumă, aproximativ 1 milion de oameni ajuns la limita disperării și a foametei. De multe ori problema stă în lipsa lor de înțelepciune, deoarece fie nu își îngrijesc grădinile, ori vând porumbul imediat ce acesta este recoltat. În această perioadă, prețul porumbului este mic, deoarece este abundent. Către sfârșitul anului, însă, atunci când multă lume ajunge la limită, prețul acestuia crește semnificativ, iar multă lume pur și simplu nu își mai permite mâncarea de bază.

Malawi va avea o recoltă bogată

Să sperăm și să ne rugăm ca anul acesta să fie diferit. 3,9 milioane de tone reprezintă o creștere de aproximativ 8% față de anii precedenți, și ar fi foarte bine să nu îi mai avem pe cei 1 milion de oameni în nevoie către sfârșitul anului.

În Kachere, așa cum menționam sumar și în Scrisoarea de Rugăciune, grădinile au produs mai mult decât suficient, și oamenii sunt fericiți pentru darul lui Dumnezeu.

Malawi va avea o recoltă bogată

Malawi va avea o recoltă bogată

Malawi va avea o recoltă bogată

Malawi va avea o recoltă bogată

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.