Noutăți în Kachere

Noutăți în Kachere

Așa cum probabil deja știți, marea majoritate a oamenilor care trăiesc la sate mănâncă pe jos. Când am construit clădirea și sala de mese pentru cei 50 de copii pe care îi hrănim, împreună cu Stanley am decis să menținem această parte a culturii, deoarece așa erau copiii obișnuiți. Faptul că primeau mâncare în fiecare zi era un lucru deja nou pentru ei. Faptul că cineva se ocupa de ei zilnic era un lucru cu care ei nu erau obișnuiți, de aceea pașii pe care i-am cu ei făcut au fost mici, astfel încât ei să se poată integra cât mai ușor și să nu le fie prea greu.

Acum a venit timpul să facem încă un pas, unul destul de mare pentru toată lumea din Kachere. În săptămânile trecute am lucrat la un set întreg de mese și bănci, pe care recent le-am dus în Kachere. Începând de astăzi, copiii nu vor mai mânca pe jos.

Schimbarea a fost una mare pentru ei, majoritatea neavând nici o idee cum și ce să facă. Mulți dintre ei au vrut să mânănce ținând farfuria în poale sau pe bancă. Totuși, copiii învață repede, și acum vă pot prezenta pozele de mai jos. Ele au fost făcute astăzi, la masa de prânz.

Schimbarea a fost una mare chiar și pentru echipa care lucrează acolo deoarece, ca restul oamenilor de aici, și ei sunt obișnuiți să mănânce pe jos. Ei au făcut lucrul acesta din generație în generație, însă acum se bucură enorm să știe că standardele sunt ridicat. Toți africanii știu că omul alb mănâncă la masă, și ei asociază acest lucru cu bunăstarea, bogăția și cu un nivel mai mare de trai.

În ceea ce ne privește, noi știm că o masă și un scaun sunt lucruri de bază, și credem că acești copii merită să aibă parte de această dignitate. Noi vrem ca viața lor să fie schimbată, și ca ei să învețe lucruri noi. Nu știm ce va fi în viitor, însă știm că dorim să îi pregătim astfel încât ei să se poate integra în societate, în orice societate, în orice țară.

Bineînțeles, mai sunt multe de făcut, și multe lucruri de învățat pe copii. Banii nu sunt întotdeauna cea mai mare nevoie, ci și oamenii. Nimic nu ne-ar bucura mai mult decât să avem echipe de frați și surori din România care să vină pe o perioadă scurtă și să se implice în lucrarea cu copiii orfani și subnutriți din Kachere. Deși ne bucurăm să îi avem pe cei care vin din America, dorința noastră este ca cineva din România să se predea Domnului pentru acest lucru. Deși pare greu de crezut, banii NU SUNT mare problemă a românilor, ci credința. Sunt român și știu ce spun.

Nu pot să închei fără să vă spun că, în cazul în care nu doriți sau nu aveți posibilitatea să veniți și să ne ajutați direct aici, există alte căi prin care să fiți implicați. O sumă modică de 20 de euro este îndeajuns pentru ca să cumpărăm un set ieftin de haine sau o pereche de papuci pentru un copil. Chiar dacă nu aveți 1000 de euro pentru toți cei 50 de copii, totuși probabil aveți 20/lună, astfel încât în fiecare lună să putem fi o binecuvântare pentru 1 copil.

Slavă Domnului pentru că avem deja un frate din România care face acest lucru. Totuși, acest lucru înseamnă că fiecare copil va primi ceva o dată la fiecare 2 ani, ori fiecare dintre noi știm cum și cât de repede copiii cresc.

Dorința mea este ca încă 4 frați/surori să se implice și în această parte a lucrării, astfel încât fiecare copil să poată primi ceva nou o dată la 10 luni. Dacă puteți și doriți să faceți acest lucru, vă rugăm să luați legătura cu noi folosind formularul de contact din partea dreaptă a acestei pagini. Știm că, într-un fel sau altul, Dumnezeu va purta de grijă pentru că El a purtat de grijă și până acum.

Noutăți în Kachere

Noutăți în Kachere

Noutăți în Kachere

Noutăți în Kachere

Noutăți în Kachere

Noutăți în Kachere

Noutăți în Kachere

Noutăți în Kachere

Noutăți în Kachere

Noutăți în Kachere

Noutăți în Kachere

Noutăți în Kachere

Noutăți în Kachere

Noutăți în Kachere

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Domnul sa va binecuvanteze !

Comments are closed