Prima zi în România

Prima zi în România

Azi dimineață la ora 01:00 am ajuns cu bine în România. Călătoria a fost mai mult decât plăcută, în ciuda faptului că a fost lungă de 35 de ore. Dumnezeu a fost cu noi și ne-a deschis uși încă de la bun început, mici binecuvântări care au făcut ca timpul să treacă repede și noi să avem parte de un comfort în plus.

Totul a început în Blantyre, Malawi, acolo unde am fost lăsați să stăm în zona destinată celor care cumpără bilete Business. Camera respectivă a fost cu aer condiționat, scaune tapițate și TV. Fetele s-au putut relaxa înainte cu 1 ore de plecare.

Prima zi în România
Aeroportul Chileka, Blantyre, Malawi

Odată ajunși pe avion, am avut parte și de o mâncare destinată celor care plătesc de 5-6 ori mai mult decât prețul unui bilet în clasa Economy. Lita a cerut porție dublă, pentru că e însărcinată. Însoțitoarea de bord a înțeles că avem nevoie de două porții în plus, așa că amândoi ne-am bucurat de un meniu mai rar întâlnit pe avion: miel!

În Kenia am fost nevoiți să așteptăm 14 ore în aeroport, însă și aici așteptarea noastră a fost mult mai ușoară decât ne-am așteptat, iar cele 14 ore au trecut extrem de rapid. Dacă restul pasagerilor din întregul aeroport trebuie să aștepte pe scaunele de plastic așa de bine cunoscute din orice aeroport, noi am stat în zona destinată copiilor și părinților lor. Camera respectivă este mare, frumos aranjată și cu canapele de piele!!! Am avut din nou TV, curent pentru calculator și acces la internet. În mod normal, camera copiilor se închide la ora 12:00 noaptea și se redeschide la ora 07 dimineața. Noi am ajus la ora 18:00 luni și trebuia să plecăm la ora 08:00 marți, ceea ce însemna să petrecem aproape 7 ore pe scaunele de plastic. Totuși, un angajat mai cu vază al aeroportului tocmai venise în inspecție și aflând situația noastră și perioada lungă de așteptat ne-a promis că vom putea sta acolo toată noaptea. Slavă Domnului că omul respectiv s-a ținut de promisiune. Am dormit în aeroport, nederanjați de nimeni toată noaptea.

Prima zi în România

Prima zi în România

Prima zi în România
Prima zi în România

Prima zi în România

Dimineața la ora 08 am pornit înspre Amsterdam și Dumnezeu ne-a făcut bine și pe acest avion. Până în luna iunie 2014, avioanele care zburau pe ruta Kenia – Olanda erau de tip Boeing 747. Începând cu această lună, KLM a introdus Boeing 777, un avion nou și care aduce câteva avantaje în plus față de cel vechi. Cel mai important lucru este că am avut mai mult loc per ansamblu, chiar și eu, cu picioarele mele lungi, am putut să mă întind fără nici o problemă. Avionul are și lumini ambientale, o filtrare mai bună a aerului și multe alte lucruri. Cele 9 ore au zburat, în adevăratul sens al cuvântului!

Prima zi în România

Odată ajunși în Amsterdam ne-am bucurat de cele 4 ore de așteptat. Aeroportul este foarte mare și până acum aveam doar 1 oră de așteptat, timp mult prea scurt pentru familia noastră. De această dată, însă, ne-am putut bucura de prima cafea Starbucks de foartă multă vreme și fetele s-au bucurat de o ciocolată caldă, tocmai bună pentru răceala care au primit-o cu câteva zile înainte de plecare.

La ora 20:00 am luat avionul către București și, odată ajunși în capitală, am trecut extrem de rapid prin aeroportul recent modificat. Nici 10 minute nu am avut nevoie ca să fim afară din aeroport, acolo unde viitoarea soție al fratelui meu ne-a așteptat.

Prima zi în România

Prima zi în România

Prima zi în România
Ploiești – vedere de la etajul 7

Astăzi vom sta în Ploiești, deoarece trebuie să ne odihnim și să îi întâlnim pe părinții fetei.

Mâine dis-de-dimineață vom porni înspre Baia Mare, acolo unde va fi “casa” noastră pentru următoarea perioadă de timp.

Deja ne e dor de Malawi, însă știm că am lăsat totul pe mâini bune și cu oameni de încredere. Peste toți și toate, Dumnezeu este Acela care ne-a purtat de grijă și va continua să o facă.

Rugați-vă pentru noi. Rugați-vă pentru lucrarea pe care o avem de făcut în România în aceste luni de zile. Rugați-vă pentru Stanley și restul echipei care va continua lucrarea noastră din Malawi.

Ne-ar face o mare plăcere să vă salutăm și, de ce nu, chiar să vă întâlnim! Avem o mulțime de lucruri frumoasă să vă spunem!!!

Numărul meu de telefon din România este: 0752 401 013

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.