Cargus – servicii de curierat de cea mai proastă calitate

Cargus - servicii de curierat de cea mai proastă calitate

Pentru că în Malawi nu găsim foarte multe lucruri care ne sunt necesare, și pentru că în România acestea sunt de cele mai mute ori mai ieftine dacă sunt achiziționate online, în perioada aceasta înainte de plecare am făcut câteva achiziții care mi-au fost livrate acasă. Câteva, însă, nu fără surprize neplăcute, și de fiecare dată firma de curierat Cargus a fost implicată.

Scopul acestui articol este de a vă relata experiența mea în ceea ce privește firmele de curierat, astfel încât fiecare dintre dumneavoastră să puteți să faceți o alegere mai bună în viitor. Eu unul am învățat o lecție bună.

Voi vorbi doar despre două situații.

Cargus - servicii de curierat de cea mai proastă calitate

Prima întâmplare a fost în urmă cu câteva luni, atunci când Cargus mi-a adus un colet, însă doar până la stradă. În mod normal, curierul trebuie să îți aducă coletul până la ușă, însă firma cu pricina este probabil mai specială și își roagă clienții să coboare jos. Acest lucru nu ar fi o problemă prea mare, mai ales că stau la etajul 1 și sunt destul de tânăr, însă nu știu cum s-ar simți cineva obosit după o zi de muncă și care mai locuiește și la etajul 4. Lăsând asta la o parte, ora la care mașina a venit a fost una în afara orelor de program. Din câte știu, curierii nu mai livrează după ora 17:00, însă în cazul meu s-a întâmplat seara târziu, după ora 19:00. Sincer, nu îmi place să cobor când e deja noapte afară, în spatele blocurilor, pe întuneric, și să mă întâlnesc cu un curier căruia abia pot să îi văd fața.

A doua situație a fost cea care m-a determinat să scriu acest articol, ea întâmplându-se chiar astăzi. Am comandat un cablu important în urmă cu 9 zile, pe 9 decembrie, însă curierul Cargus a ridicat-o de la firma cu pricina abia pe data de 16. Conform sloganului lor – servicii de curierat de cea mai bună calitate – m-am așteptat să primesc pachețelul mic pe 17 sau cel târziu astăzi, pe 18, însă am rămas doar cu speranța. Ce e și mai trist este faptul că au scris minciuni vis-a-vis de această livrare, iar ele sunt următoarele:

Cargus - servicii de curierat de cea mai proastă calitate

– astăzi, la 11:23, pe site apare că destinatarul nu a fost găsit acasă. Acest lucru nu este adevărat, deoarece nu am plecat nicăieri astăzi, deși aveam în plan să ies din casă. Am așteptat, crezând că voi intra în posesia obiectului comandat.

– astăzi, tot la 11:23, apare că am fost avizat cu bilet la adresă. Dacă înțeleg eu bine, acest lucru înseamnă că a fost lăsat un aviz în poștă, însă nici acest lucru nu este adevărat.

– astăzi, la ora 18:34, apare livrare reprogramată deoarece “destinatarul solicită livare pe 19/12/2104”. Din păcate, și acest lucru este fals, deoarece nu am solicitat nimic, ba încă aș fi vrut să îl primesc cât de repede.

– astăzi, la ora 18:37, deci după doar 3 minute, se pare că am insistat încă o dată ca livrarea să fie făcută mâine, doar că eu nu îmi aduc aminte.

Lucrurile sunt triste și din pricina altor aspecte. În primul rând, am încercat să trimit un email folosind adresa de pe site-ul cargus.ro, însă emailul s-a reîntors cu o eroare: adresa nu există. Am luat apoi legătura cu un reprezentant folosind chat-ul, și am fost asigurat că se va rezolva. După 2 minute, am fost sunat de cineva de la Cargus și am fost întrebat dacă sunt acasă pentru că se va efectua livrarea. Am răspuns pozitiv, însă nimeni nu a sosit. Acum, la ora 20:00 am luat din nou legătura cu reprezentantul de vânzări, și mi s-a spus că se va încerca livrarea mâine. Se va încerca.

Lipsa de profesionalism, lipsa de seriozitate și minciunile sunt caracteristice acestei firme, de aceea de acum încolo voi alege altceva. Într-o țară precum România, așteptările noastre trebuie să fie mult mai mari, iar aceste glume nu trebuie să fie înghițite pentru că “ah, e România”. Nici în Africa nu se întâmplă așa ceva!

În altă ordine de idei, recomand cu căldură FanCourier. Chiar dacă sunt puțini mai scumpi, sunt extrem de profesionali, trimit sms și sună de fiecare dată, iar băiatul care face livrarea pe strada noastră este un tip super, care discută, care întreabă de sănătate, etc.

Cargus - servicii de curierat de cea mai proastă calitate

Bookmark the permalink.

Comments are closed.