Babuini

Babuini

Printre animalele pe care le avem aici în Malawi se numără și babuinii, primate care umblă nestingherite pe drumurile orașelor și care se cațără pretutindeni în căutarea următoarei mese.

Babuinii africani sunt printre cele mai mare primate din lume, exemplarele cele mai impresionante ajungând la 1,20 m și 40-50 kg. Aceste maimuțe trăiesc într-un sistem ierarhic bine organizat, numărul lor total putând ajunge chiar și la 250 de membrii. Pe drumurile din Zomba, familiile sunt mult mai mici, între 5 – 50 membrii.

Babuinii sunt animale care preferă să trăiască departe de oameni, însă grădinile dar și mizeria din orașe îi atrage. Aici în Malawi, babuinii sunt cunoscuți ca fiind animale destul de agresive, în special cu femeile și copiii. Masculii mai mari pot ataca chiar și bărbații, în special dacă se simt amenințați sau dacă sunt în perioada împerecherii. La un moment dat, un babuin a fugit după mașina noastră și am auzit câțiva bicicliști fiind atacați.

Babuini
Babuini

Dușmanii lor cei mai mari aici în oraș sunt câinii. Din păcate, însă, babuinii au câteva avantaje de partea lor, primul fiind degetele opozabile care le permit să prindă cu toate cele 4 membre, iar al doilea avantaj sunt caninii enorm de mari. Nu de puține ori am auzit câini care au fost atacați și omorâți de către babuinii furioși.

În ceea ce ne privește pe noi, nu prea avem multe întâlniri cu aceste animale, exceptând perioada în care se cultivă porumbul sau atunci când avem fructe în copaci. Babuinii iubesc porumbul “în lapte”, dar și fructele de avocado, papaya sau bananele. În urmă cu câțiva ani, am avut babuini care au urcat pe balconul nostru pentru a fura cele câteva banane pe care le aveam. Acest lucru s-a oprit, însă, atunci când am început să avem câini în casă.

Pe Facebook avem un album dedicat animalelor din Malawi. Dacă doriți să le vizualizați pe toate, vă rugăm să accesați acest link: Animale Malawi.

Dacă doriți să fiți la curent cu orice poze sau noutăți, ne puteți găsi pe Facebook aici!

Babuini

Babuini

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.