Rugați-vă pentru albinoșii din Malawi

Rugați-vă pentru albinoșii din Malawi

O situație destul de îngrijorătoare a apărut nu de foarte mult timp în Malawi, iar prin acest articol aș dori să vă aduc la cunoștință și acest lucru, ca și un motiv suplimentar pentru rugăciune.

Așa cum bine știți, unii oameni suferă de o dezordine congenitală caracterizată prin lipsa pigmentului din piele, păr sau ochi. Oamenii care suferă de această boală au pielea, părul și uneori chiar și ochii de o culoare albă. Pigmentul care lipsește este melanina, iar albinoșii trebuie să evite expunerea îndelungată la razele solare.

Problema care a apărut destul de recent în Malawi este că acești oameni sunt vânați precum animalele. Albinoșii sunt căutați și omorâți pentru nimic altceva decât corpul lor. Diferite părți ale corpului sunt vândute vrăjitorilor și sunt folosite în ritualuri. Credința în vrăjitorie este puternică aici în Malawi, mulți oameni fiind în stare să facă orice le-ar cere un doctor tradițional. În unele ocazii, cadavrele unor albinoși au fost dezgropate iar părți ale corpului au fost vândute cu aceleași scopuri.

Rugați-vă pentru albinoșii din Malawi

Oamenii în Malawi sunt extrem de săraci, majoritatea supraviețuind cu mai puțin de 3 lei / zi. Din păcate, unii nu sunt gata să muncească pentru a se ridica din situația lor, și recurg la doctorii tradiționali și la miracole peste noapte. Odată ajunși la acești vrăjitori, ei trebuie să plătească o anumită sumă pentru a primi “rețeta” care îi va face bogați. Uneori, precum în cazurile cele mai recente, vrăjitorii cer organele sexuale ale unui bărbat albinos, ochii unei femei albinoase, sau alte părți ale corpului. Deoarece credința în vrăjitorie este atât de puternică, iar sărăcia atât de reală, acești oameni ignoranți sunt convinși că viața lor se va schimba peste noapte.

Din păcate, oameni nevinovați sunt omorâți și tăiați în bucăți pentru nimic. Albinoșii din Malawi trăiesc în frică, iar astăzi am citit că poliția cere publicului să aibă grijă de ei.

Rugați-vă pentru această situație. Rugați-vă ca planurile celui rău să nu fie duse la îndeplinire. Vrăjitoria este o urâciune la adresa lui Dumnezeu.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. Domnul sa va binecuvinteze pentru timpul care vi-l faceti ca sa ne informati cu cele intamplate cu acesti oameni.
    Citind aceste fapte ale acestor oameni, credinta mea si ravna mea pentru Dumnezeu creste in acelasi timp.
    Domnul Isus sa va binecuvinteze cu putere si cu rabdarea sfintilor.

Comments are closed