Microbuz

MicrobuzDacă urmăriți ceea ce se întâmplă în lucrarea din Malawi cu siguranță deja știți despre nevoia pe care o avem, și anume pentru un microbuz pentru lucrare. Această nevoie a apărut încă din 2013, atunci când am început să avem echipe de musafiri.

Ei bine, în ultimele 3 săptămâni am început procedura de achiziționare a unui astfel de microbuz și niște prieteni de ai noștrii s-au dus în Africa de Sud după el. Planul inițial era ca eu să merg personal, însă câteva schimbări în ceea ce privește viza noastră de ședere a împiedicat acest plan să fie dus la îndeplinire.

A durat aproape 2 săptămâni până să găsim microbuzul “perfect”, adică mașina cea mai bună în ceea ce privește raportul calitate/preț. Ne-am dorit ceva cât mai nou, însă care să se încadreze pe cât posibil în bugetul pe care l-am avut, și iată că Dumnezeu ne-a dat exact ceea ce am avut nevoie.

Microbuzul este un Toyota Quantum (cunoscut ca și Hiace în afara Africii), model 2014, cu 14 locuri, cutie manuală, motor 2.5 turbo diesel. Modelul este făcut pentru Africa de Sud și este adaptat condițiilor din Africa: suspensie diferită, radiator mai mare pentru o răcire mai bună, etc.

Microbuz

În acest moment microbuzul este încă în transit, la ora actuală fiind undeva aproape de granița dintre Mozambic și Malawi. Întreaga situație nu a fost lipsită de greutăți, însă am văzut cum până acum Dumnezeu a fost cu noi. Nu e ușor, ca și om alb, să cumperi o mașină dintr-o altă țară și să trebuiască să o aduci acasă. Corupția este mare și fiecare care poate încearcă să se gândească la propriul buzunar. Trebuie să menționez că ne-am încrezut în Domnul și nu am plătit mite, deși în Zimbabwe mașina a fost oprită aproape 12 ore.

Trecutul este trecut și ceea ce contează acum este ca microbuzul să ajungă în Malawi și să terminăm toate actele. Ba mai mult, ceea ce este cel mai important este ca să îl putem folosi pentru mult timp de acum încolo, conform planului și viziunii date de Domnul.

Bineînțeles, voi reveni cu noutăți și cu mai multe poze imediat ce microbuzul se află în curtea noastră. Până atunci, ceea ce vedeți în acest articol sunt poze făcute în Africa de Sud.

Microbuz
Microbuz
Microbuz

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.