Botez în Kachere

Astăzi a fost Sărbătoare în satul Kachere, deoarece am avut un botez nou-testamental. Chiar dacă vremea a fost rece și apa a fost și ea rece și murdară, 29 de noi creștini au făcut acest pas important în viața lor de credință.

Botezul este important pentru că a fost lăsat de Domnul Isus ca și poruncă. Actul botezului face parte și din Marea Trimitere pe care fiecare dintre noi o avem încredințată. Botezul nu mântuie, nici nu produce viața veșnică, însă arată public faptul că acest lucru deja s-a întâmplat în viața celui credincios. Botezul este simbolul unirii cu Cristos, în moartea, îngroparea și învierea Lui.

Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezîndu-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfîntului Duh. Și învățați-i să păzească tot ce v’am poruncit.”  
 Matei 28:19-20

Cei ce au primit propovăduirea lui, au fost botezați;” 
Fapte 2:41

Din cei 29 de frații și surori care au fost botezați astăzi, 7 au fost orfani din cadrul Orfelinatului pe care îl avem în Kachere. Mă bucur enorm să văd că Dumnezeu lucrează în continuare în biserica din Kachere. Cu excepția anului 2015, în fiecare an au fost oficiate servicii de botez în acest sat, semn că Dumnezeu lucrează la inimile oamenilor. La fel, mă bucur mult să văd că și copiii cu care lucrăm în acest sat răspund Evangheliei. La primul serviciu de botez după deschiderea orfelinatului, au fost botezați 4 copii și, de atunci, de fiecare dată avem cel puțin 2-3 care înțeleg ce trebuie să facă.

Stau și mă întreb, oare ce ar fi fost în acest sat dacă nu am fi avut lucrarea cu copiii orfani? Unde ar fi fost cei 7 copii astăzi? Dar restul? Observați vă rog importanța lucrării de lungă durată într-un loc precum Kachere. Observați vă rog importanța suportului financiar lunar și a sponsorizării pe care dumneavoastră o trimiteți pentru acești copii. Viziunea mea pentru ei a fost aceeași și rămâne la fel: având grijă de partea materială, să ne ocupăm de partea lor spirituală.

Ziua de astăzi stă drept mărturie că acest lucru se întâmplă!

Continuați să vă rugați pentru lucrarea din Kachere. În curând vom fi nevoiți să extindem clădirea bisericii deoarece numărul celor care vin în fiecare duminică depășește numărul locurilor pe care le avem. În fiecare duminică, unii frați sau surori stau afară, astfel încât musafirii să aibă loc înăuntru.

Drumul de 30 minute către baltă ne duce prin câmpuri și printre bananieri.

Ajunși la fața locului, fratele păstor Mtambo verifică adâncimea apei!

Botezând credincioșii, câte doi odată.

Un moment de bucurie împreună cu păstorul Mtambo.

O priveliște de ansamblu asupra bălții, celor prezenți și naturii!

Și o poză cu cei 29.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.