Înmormântare în poziție verticală

Înmormântare în poziție verticală

Nu știu dacă ați mai auzit vreodată de așa ceva, însă tribul Ngoni, despre care vă vorbeam doar ieri, își înmormântează liderii într-un sicriu vertical, unde cel decedat stă în poziție ghemuită.

Oamenii tribului Ngoni nu cred în moarte. Mfecane, duhul perseverenței, este cel care continuă, după îngropare, să țină sufletul viu. Un alt nume pentru acest spirit este ”Spiritul care răcnește”.

1 Petru 5:8 ”Fiți treji și vegheați! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale 
ca un leu care răcnește și caută pe cine să înghită

Șefii de trib sunt înmormântați în poziție verticală pentru că, conform tradiției și credinței lor, aceștia nu doar că defapt nici nu mor, ba încă au și o datorie împreună, aceea de ”a observa dușmanii de la distanță”.

Înmormântare în poziție verticală
Fostul lider Ngoni, în poziție ghemuită, într-un sicriu vertical

În articolul trecut am menționat deja că liderii tradiționali sunt îmbrăcați în piei de vite, și pe piet li se pune o vezică de la același animal, totul semnificând puterea pe care a avut-o ca și ”rege al regilor”.

Cultura și tradițiile în Malawi au foarte mare influență, iar oamenii sunt legați de tot felul de credințe care se contrazic cu ceea ce Cuvântul lui Dumnezeu învață. Știm din Biblie că orice spirit de genul acesta vine numai de la cel rău, și el este tot acela care îi ține pe oamneni în lanțuri și departe de libertatea pe care noi am găsit-o în Domnul.

Puterea și lucrarea celui rău este mult mai activă în Malawi, comparând cu România, și asta probabil pentru că oamenii au deschis atâtea uși prin care el intră și lucrează. Menționam mai demult că până și creștinii păcătuiesc voind să amestece pe Dumnezeu cu vrăjitoria, lucru condamnat de Cuvânt.

Rugați-vă pentru noi, ca să putem fi o lumină printre acești oameni și ca Domnul să le deschidă ochii. În Zomba nu prea avem oameni din tribul Ngoni, însă cel rău este la lucru la fel de mult și aici.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Înmormântare în poziție verticală

Bookmark the permalink.

Comments are closed.