5/6 Mphatso Katungwe

5/6 Mphatso Katungwe

Așa cum deja bine știți, la cei 18 copii orfani pe care i-am avut inițial în programul din Kachere, am adăugat încă 6+1, iar Mphatso Katungwe este al cincilea pe care vi-l prezint.

Înainte, însă, de ce am scris 6+1? Atunci când eu am auzit că mai sunt orfani în Kachere, am înțeles că mai sunt 12. După vizite și discuții cu bunicii sau cu rudele lor, am rămas cu un număr de 6, deoarece 2 erau prea mari iar restul proveneau din familii musulmane care nu au vrut ca noi să îi ”contaminăm” cu mâncarea și credința noastră. Dacă nu ați știut, atunci vă spun că în religia musulmană, toate animalele trebuiesc sacrificate în mod ”Halaal”, într-un mod special și carnea este dedicată lui allah. Pe de altă parte, ei nu cred că Domnul Isus este Dumnezeu, ci doar un profet. Credința și practicile Creștinilor, deci, sunt incompatibile cu religia musulmană, iar din păcate 4 dintre copiii orfani din Kachere trebuie să sufere din pricina acestui lucru.

Așadar, au rămas să vină 6 copii, însă familia păstorului mi-a spus recent despre un alt orfan care are și probleme de sănătate care îl împiedică să se deplaseze. Păstorul îmi spunea că el obișnuia să îl hrănească din când în când, așa cum putea și își permitea, și că ar fi minunat să îl includem și pe el în programul nostru. Din pricina problemelor de sănătate, probleme care sunt permanente în cazul lui, va trebui ca cineva să îi ducă mâncarea acasă în fiecare zi.

5/6 Mphatso Katungwe

Normal, am acceptat acest lucru, deoarece acesta este și unul dintre scopurile noastre în lucrarea cu orfanii. Dacă putem să îl slujim, vom face lucrul acesta, pentru că știm că și Dumnezeu îl iubește nespus! În zilele următoare, va urma să vă scriu mai multe detalii despre acest lucru.

Revenind la Mphatso, el este fratele mai mare a doi orfani de care deja avem grijă de aproape 1 an: Isaac și Enelesi.

Poate vă întrebați de ce nu l-am inclus și pe Mphatso în programul nostru tot atunci când i-am inclus și pe Isaac și Enelesi. Ei bine, Mphatso era atunci plecat de ceva vreme la alte rude, unde a stat câțiva ani buni, și abia acum a fost nevoit să vină înapoi la bunica lui din Kachere. Anul trecut nici măcar nu am știu că Isaac și Enelesi mai au un frate mai mare.

5/6 Mphatso Katungwe

Mphatso are 11 ani, iar numele lui înseamnă ”dar” sau ”cadou” în limba chichewa. Enelesi, surioara lui are acum 5 ani, iar Isaac, fratele lui are 7.

Casa, familia și viața lor v-am prezentat-o în acest articol: În vizită la Enelesi și Isaac KATUNGWE

Pe 31 Iulie 2012 vă scriam că Enelesi a fost adoptată: Orfanii adoptați
Pe 2 August 2012 vă scriam că Isaac a fost adoptat: Isaac adoptat

Slavă Domnului că toți cei 3 copiii din familia KATUNGWE sunt incluși în programul nostru. Dorința noastră este ca și Mphatso să fie ”adoptat” de cineva, și fie ca numele Domnului să fie glorificat prin tot ceea ce facem în satul Kachere!

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

5/6 Mphatso Katungwe

Bookmark the permalink.

Comments are closed.