Tom Gentry

Tom Gentry

Dacă nu ar fi plecat la Domnul, astăzi fratele Tom Gentry ar fi împlinit vârsta de 64 de ani. Din fericire, însă, pentru el timpul nu mai reprezintă o problemă sau o îngrijorare, pentru că se află în veșnicie, împreună cu Domnul pe care l-a slujit cu atâta pasiune.

Fratele Tom a plecat pe data de 10 Martie 2011, după o luptă de câțiva ani cu cancerul. El a înființat lucrarea Speranță pentru Viitor, prin care Domnul Isus a fost făcut cunoscut la mii de copii, tineri și adulți.

În România, lucrarea a început imediat după căderea comunismului, iar astăzi ea merge mai departe prin taberele de copii și tineri, misiunile în diferite localități ale țării, Școala de Misiune care pregătește tineri pentru lucrarea internă și externă, precum și prin misiunea externă din Malawi, Hope for the Future.

Tom Gentry
Fratele Tom, rugându-se pentru tinerii din tabără

Tom Gentry
Predicând Evanghelia în România

Tom Gentry

Aici în Malawi fratele Tom a venit în urmă cu mai bine de 10 ani, iar de atunci misionarii care au trecut pe aici au fost folosiți de Domnul pentru propovăduirea Evangheliei la sute și sute de copii din diferite sate uitate de lume și de tot ceea ce înseamnă civilizație. Pe lângă taberele de copii, aici în Malawi lucrarea mai constă în cluburi săptămânale, zidirea și încurajarea bisericilor, plantarea de biserici, lucrarea din închisoarea de maximă securitate, Evanghelizare și Școala Biblică.

În 2010, fratele Tom împreună cu mine și cu toată echipa din România, am fondat organizația religioasă Hope for the Future Baptist Mission, organizație sub care avem dreptul aici în Malawi să desfășurăm activități religioase.

Fratele Tom Gentry a fost un om al lui Dumnezeu, iar exemplul și pasiunea lui încă le resimțim și în ziua de astăzi. Dumnezeu l-a binecuvântat într-un mod excepțional, iar astăzi noi încă culegem roadele relației strânse dintre el și Domnul.

Tom Gentry
În 2008, înainte de a veni în Malawi

Tom Gentry
Jessica și fr. Tom

Personal, fratele Tom Gentry mi-a fost ca un tată spiritual. În ultimii săi ani aici pe pământ el și-a făcut timp pentru un tânăr ca mine, și lecțiile pe care mi le-a dat îmi sunt de ajutor aproape în fiecare zi. Înainte de a veni în Malawi, fratele Tom mi-a dat următorul sfat:

Ovi, găsește voia lui Dumnezeu și împlinește-o!

Mă rog Domnului ca eu să am măcar jumătate din înțelepciunea și pasiunea pe care fratele Tom a avut-o, pasiune pentru sufletele pierdute și înțelepciunea pentru a duce lucrarea din Malawi mai departe, conform viziunii binecuvântate de Dumnezeu și a legămânului dintre Speranță pentru Viitor și El.

Tom Gentry
Predicând la tabără în Malawi

Viețile noastre sunt mult mai sărace fără el aici printre noi, însă știm că Dumnezeu este tot ceea ce avem nevoie.

Bineînțeles, fratele Tom nu este mort, ci trăiește, ba încă viața lui este mai reală decât viața noastră aici pe pământ. El a ajuns acasă, dar noi suntem pe drum și îl vom ajunge din urmă într-o bună zi.

Tom Gentry
Tom Gentry

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Tom Gentry

Bookmark the permalink.

3 Comments

  1. ESTE ATAT DE GREU FARA DE EL.NU IMI VINE SA CRED CA NU MAI ESTE , CA TIMPUL IN CARE IL ASCULTAM LA AMVON ESTE ATAT DE DEPARTE SI SE DUCE TOT MAI DEPARTE….SAMANTA ARUNCATA DE TOM INCA INCOLTESTE DUPA PESTE 20 DE ANI.DUMNEZEU FIE LAUDAT PENTRU ASEMENA LUCRATORI CA TINE TOM GENTRY SI DOMNUL SA ITI MANGAIE FAMILIA CACI GREU INCERCATA ESTE PRIN LIPSA TA….

  2. Ovidiu, sunt de aceeasi parere cu fratele Tom: Gaseste voia lui Dumnezeu pentru tine si fii gata sa o implinesti. Domnul sa fie cu tine. Noi cei de la „Sfanta Treime” ne rugam pentru tine. Fii binecuvantat.

  3. Ma bucur ca Dumnezeu ti-a scos in cale un asemenea om deosebit si ai avut multe lucruri de invatat de la el,fii gata sa implinesti toate sfaturi pe care le-ai primit de la el.
    Fratele Tom sa ramana viu in inimile voastre si sa duceti mai departe ceea ce el a inceput pentru largirea Imparatiei lui Dumnezeu.
    Fie ca Domnul sa va binecuvinteze pe mai departe in lucrare.Fiti sanatosi si sporiti in facerea binelui.

Comments are closed