Înșelătorii în numele Domnului

Înșelătorii în numele Domnului

În dorința de a înșela și a face bani cât mai rapid, unii sunt în stare să treacă orice limită, folosindu-se chiar și de Dumnezeu și lucrarea Sa.

De ceva vreme, cel puțin de când am venit ca și misionar în Malawi, primesc acest fel de mesaje nesolicitate (SPAM) în căsuța de email:

SUBIECT mesaj: Dragul meu în Cristos

Mă numesc doamna Mary Parker și sunt o văduvă în vârstă care suferă de o boală de ceva vreme. Am o sumă de 7,5 milioane de lire sterline pentru tine, bani pe care să îi folosești în lucrarea Domnului. Te rog, dacă poți să folosești acești bani în lucrarea Domnului, conteactează-mă la adresa: xxxxx

În Domnul,

Doamna Mary Parker

Înșelătorii în numele Domnului

Bineînțeles că, odată contactată persoana respectivă, lucrurile se cam complică. Hoțul va încerca să devină o persoană de încredere, și va cere eventual doar câteva informații simple, gen nume, adresă sau număr de telefon. Odată ce primește aceste informații, el/ea va continua prin a cere un cont bancar unde să depună banii. La început, o persoană credulă va considera că nu se poate întâmpla nimic dacă oferă aceste informații. Ca prin minune, hoțul va trimite încă un mesaj prin care va cere o sumă mică (în comparație cu ceea ce promite), 50-100 de dolari, pentru că astfel banca lui nu poate autoriza tranzacția.  Deși este gata să dea milioane, totuși se pare că nu are 50 de dolari pentru că, conform lui, toți banii sunt blocați în cont și nu poată să folosească nici măcar 1 cent. Cu cei 50 de dolari, vine promisiunea, va debloca contul și va trimite banii.

Nu am fost păcălit prin aceste emailuri și nu vorbesc din propria experiență, însă am citit istorisirile unora care au fost astfel jefuiți de bani. Unii au dat chiar sute de dolari, și totul deoarece firea vrea mulți bani. Pofta ochilor și a firii este un lucru despre care Biblia vorbește așa de clar, iar acești hoți se folosesc exact de această problemă a omului firesc. Toți vrem bani și tuturor ne este milă de o văduvă care e și bolnavă. Fără Duhul lui Dumnezeu care să ne călăuzească, viața noastră se va transforma în ruină.

Căci tot ce este în lume: pofta firii pămînteşti, pofta ochilor şi lăudăroşia vieţii, 

nu este dela Tatăl, ci din lume.

1 Ioan 2:16


Mergând mai departe, orice om cu capul pe umeri își va da seama că e aproape imposibil ca cineva să își lase o astfel de moștenire, mai ales dacă aceea persoană nu te cunoaște. Lumea nu funționează în felul acesta, iar banii nu vin ușor pentru nimeni.

Citind mai multe despre aceste feluri de mesaje, un expert spunea că ținta acestor hoți sunt doar oamenii creduli. Ei sunt conștienți că 98% din cei care primesc mesajele le vor șterge imediat, și defapt ei chiar contează pe acest lucru. Le-ar fi mai greu să aibă de aface cu mii sau sute de mii de mesaje. Din această cauză, ei compun emailuri greu de crezut, tocmai pentru a-i filtra pe cei care înțeleg și judecă puțin lucrurile.

Furtul este un păcat și este condamnat în Cuvântul lui Dumnezeu. Înșelătoria este un furt, iar prin intermediul internetului în ziua de astăzi se fură milioane de dolari în fiecare an. De cele mai multe ori, vina cea mai mare o poartă cei care au pierdut, pentru că au crezut și nu au investigat. Ei s-au lăsat deși pe valuri de această dorință păcătoasă în noi, dorința de a fi bogați, de a avea mulți bani.

Cel mai grav lucru este că acești oameni acum se folosesc de Numele Domnului și de lucrarea Sa, sperând astfel să câștige simpatia și încrederea misionarilor, păstorilor sau a lucrătorilor.

Cele mai multe mesaje de acest gen, dacă vă vine să credeți sau nu, provin aproape exclusiv din aceeași țară: Nigeria. Această țară este situată în partea central-vestică a continentului African la aproximativ 4000 km de Malawi, și este cunoscută în întreaga lume, însă mai ales în Africa, pentru escrocii care se găsesc acolo.

La final, vă doresc ca să aveți grijă și să nu dați crezare oricărui mesaj care vă promite lucruri mari. Un proverb spune că dacă ceva e prea frumos ca să fie adevărat, înseamnă că nu e adevărat. Pe de altă parte, Dumnezeu nu lucrează în felul acesta aproape niciodată. Lucrătorii Lui adevărați nu vor câștiga milioane peste noapte, pentru că nu acesta este planul lui Dumnezeu. El dorește să îi sfințească pe credincioși și să îi pregătească pentru cer. El dorește ca toată lumea să audă Evanghelia și să fie mântuită. Banii nu sunt o condiție pentru a intra în cer.
Pentru Domnul, banii nu sunt o prioritate. Acum vorbesc din propria experiență. 🙂

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Înșelătorii în numele Domnului

Bookmark the permalink.

Comments are closed.