Mastiful African (Boerboel)

Mastiful African (Boerboel)

Malawi este o țară în care foarte greu se poată găsi un câine de rasă, sănătos și cu un temperament bun. De când am venit aici, am fost mereu în căutarea unor astfel de câini frumoși, și acest lucru din mai multe motive: 1. Noi am iubit întotdeauna animalele și ne-a plăcut să avem câini, 2. Vrem ca fetițele noastre să crească iubind animalele și, 3. Avem nevoie de protecția lor.

Lita provine dintr-o familie unde întotdeauna au avut animale, iar cei care o cunosc știu că în casa lor aveau chiar foarte multe animale: 4 câini, 2 pisici, porcușori de guineea, papagali, pești, etc.

Cât am fost eu acasă la părinți, nu am putut avea animale și acest lucru pentru că am stat întotdeauna în apartament și la etajul 4. La un moment dat am avut un acvariu cu pești al meu, însă nu le-am purtat de grijă pentru că erau ocupat cu alte lucruri. Tot ce am reușit să cresc au fost vreo 20 de soiuri de cactuși, însă probabil deoarece e foarte ușor să ai grijă de ei; au nevoie doar de puțină apă la fiecare 2-3 luni. 🙂

Revenind la noi aici în Malawi, singurul loc ”oficial” de unde se pot cumpăra câini aici în Zomba este o crescătorie/companie de protecție, însă animalele de acolo sunt orice numai câini de rasă nu. Proprietarul a început bine în urmă cu mulți ani când și-a adus doi mastifi africani din Africa de Sud. Din păcate, nu a avut grijă de ei, și acum a ajuns ca toți câinii să fie amestecați unii cu alții, și fiecare arată mai rău decât celălalt.

În poza de mai jos aveți un exemplar de ”mastif african”. Este o femelă care are câțiva pui cu ea, însă cred că vă dați seama că ea este foarte bolnavă. Mai mult, ea nu este de rasă, deși proprietarul insistă diferit.

Mastiful African (Boerboel)

Slavă Domnului și pentru oamenii care iubesc animalele de rasă și au grijă de ele. La începutul anului am întâlnit o familie de italieni care au un restaurant/bar aici în Zomba. E clar că ei nu sunt creștini, însă suntem prieteni de familie și poate că într-o zi își vor preda și ei viețile în mâinile Tatălui.

Marc, numele soțului, are un mastif african (care mai poartă numele și de boerboel) de rasă, iar cineva din alt oraș are o femelă. Luna trecută ea a rămas însărcinată, iar peste câteva luni va avea și căței. Aici în Malawi câinii de rasă, dacă chiar îi găsești, costă destul de mult, între 200-300 de euro. Mastiful african este printre cei mai scumpi, iar un pui de la femela menționată ne-ar fi costat 300 de euro, și asta dacă nu aș fi fost prieten cu Marc.

În trecut, Marc a avut probleme cu calculatorul lui și eu i l-am reparat. El a vrut să mă plătească, însă eu am dorit să îl câștig de partea mea și să îi fiu un exemplu, și am refuzat banii. Acum, la rândul lui, și știind că suntem în căutarea unui câine de rasă, ne va da un pui de mastif african!!!! Uraaa!

Prețul?!? Nici 300, nici 150 ci … GRATUIT! Ne-am bucurat mult să aflăm această veste bună și abia așteptăm să intrăm în posesia lui Cezar, căci așa i-a pus Lita numele deja.

În poza de mai jos puteți vedea cum arată un mastif african adevărat. Exemplarul de mai sus este o cauză pierdută din păcate.

Mastiful African (Boerboel)

Mastifii africani sunt originari din Africa de Sud, și sunt crescuți pentru protecție casei sau a căminului. În ciuda dimeniunilor mari (60-70 cm înălțime, 50-80 kg greutate), ei sunt foarte buni cu copiii mici și se atașează repede și puternic de întreaga familie. Față de restul lumii, ei sunt rezervați și neîncrezători.

Mastiful African (Boerboel)

Din păcate, în România mastifii africani sunt interziși printr-o ordonanță guvernamentală. Ei sunt catalogați ca fiind periculoși, însă cei care au întocmit lista respectivă nu au nici un habar. Ei nu sunt ”de lupta și atac”, ba din contra, sunt destul de leneși și foarte afectuoși față de familie. Dacă veți citi despre mastifii africani, veți afla că toată lumea vorbește doar de bine de ei. Bineînțeles, orice câine care nu este crescut bine poate deveni periculos, cu atât mai mult cu cât el este și de dimensiuni mari.

Aici în Malawi mastifii africani sunt perfect legali, iar dacă totul va decurge bine, și noi vom avea un exemplar în doar câteva luni de zile.

Mai multe despre Boerboel, în acest articol în limba română: Boerboel.

Mastiful African (Boerboel)
Sursa: Boerboel – Mastif african

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Mastiful African (Boerboel)

Bookmark the permalink.

14 Comments

  1. Nu l-am mai luat până la urmă, deoarece femela respectivă nu a mai rămas însărcinată, așa cum se credea la momentul respectiv. Poate altă dată…

    • Doresc sa cumper doi pui de boerboel,însă vreau sa fie din tara de origine,la noi in Romania nu sunt astfel de canise.v as fi recunoscător daca ma puteti ajuta dvs.sau sa mi da ti o legatura cu cineva serios!Mulțumesc!

  2. Cred ca va bucurati deja de el. Felicitari. Si eu as dori sa cumpar unul dar aici in Romania nu prea ai sanse din pacate…. Sa va bucurati de e l!!!!

  3. Si Hristos A Inviat !!!

  4. Să ne țineți la curent. Noi probabil ne vom lua unul negru, când ne întoarcem înapoi în Malawi. Cei negrii sunt super frumoși, și mult mai rari.

  5. Imi pare rau…. eu sper ca in 2-3 luni am unul….

  6. Da,negri sunt cei mai frumosi….si foarte rari!!!

  7. salut cautati boerboel romania pe facebook sunt pui de vanzare cu pedigree din caini boerboel autentici

  8. sunt primul posesor de boerboel din Romania,acum multi ani am adus aceasta rasa in tara,la un an a pus la pamant trei oameni care se chinuiau sa-l impiedice sa omoare o femeie de etnie roma care a intrat in curte sa ia gunoiul.terifiant,nu cred ca cineva din Ro are habar ce inseamna un atac de boerboel…

  9. Bună ziua! Cum as putea face de un boerboel negru?

  10. Bună ziua! Aveți de vânzare?

  11. Buna ziua. Nu avem de vanzare, insa si daca am avea, noi locuim in Malawi, Africa, departe de Romania.

  12. Stiti cumva pe cineva in Romania care are de vanzare un pui de Boerboel?Mi-as dori foarte mult un asemenea caine

Comments are closed