Murături în Africa

Murături în Africa

Deși suntem în Africa, unde nu vine niciodată iarna și unde avem acces aproape tot timpul anului la legume și fructe, totuși ne lipsesc murăturile și gustul lor specific, iar Lita nu a stat mult pe gânduri și s-a pus pe treabă.

În 2009, când am venit, nu am găsit nicăieri borcane de sticlă pentru murături, și aproape totul era în borcane de plastic: gemul, mierea sau untul de arahide. De ceva vreme, însă, în Blantyre găsim tot mai des astfel de borcane de sticlă, iar luna aceasta Lita și-a luat câteva.

Așa cum vă spuneam și cu altă ocazie, Lita mai are și o grădină de legume și condimente, iar săptămâna aceasta a avut belșug de mărar, așa că a fost timpul prielnic pentru niște murături.

Murături în Africa
Murături în Africa

Murături în Africa

Murături în Africa

Viața de soție de misionar câteodată implică și astfel de lucruri, pentru că ceea ce găsim în magazine, dacă într-adevăr găsim, este sau scump sau de proastă calitate.

Domnul mi-a dat o soție minunată, care știe să facă multe lucruri ”ca la mama acasă” – vorba românului. Fără ea, sincer, nu știu dacă aș fi aici.

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Murături în Africa

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. Lajos Zoltan Csaki

    Este un dar de la Domnul sa ai o sotie care se pricepe la lucrurile casei, sau de ce nu la pus muraturi. Este o slujire si aceasta A lui Isus K. daca ii inveti si pe localnici sa fie buni gospodari.

  2. Va doresc pofta buna !

Comments are closed