Samson a murit

Samson a muritAceia dintre dumneavoastră care ne urmăriți și pe Facebook știți că întreaga familie am fost loviți de diferite boli, iar acest lucru a afectat până și câinii pe care îi avem în casă.

Samson a fost un cățel de abia 6 luni, de rasa Rhodesian Ridgeback. Rasa este una africană, special făcută pentru a apăra pe proprietari de oameni sau animale rău-voitoare. Din păcate Samson s-a îmbolnăvit și el Vinerea trecută iar astăzi, Marți, a murit.

Samson a fost un cățel special, un animal de companie iubit de întreaga familie, în special de copii. Deși nu vom ști niciodată care a fost problema, după simptome și ceea ce am citit pe net, suntem 90% siguri că este vorba de virusul Parvo.

Samson a murit

Malawi este o țară a lumii a treia, și nu există metode de verificare și testare a animalelor. Doctorul veterinar și-a cerut iertare că nu poate să confirme dacă e Parvo sau nu.

Virusul Parvo este un virus extrem de agresiv și periculos. În doar câteva zile reușește să afecteze grav intestinele și măduva oaselor. Fără tratament, aproape toți câinii mor, deși sunt cazuri în care supraviețuiesc. Ca și rezultat, câinele varsă și are diaree puternică, practic aruncând afară propriile intestine stricate.

Din cauză că și măduva oaselor este afectată, câinele devine susceptibil și la tot soiul de infecții. Totul combinat și cu o deshidratare severă, vorbim despre o boală foarte gravă.

Din păcate, așa a fost să fie, și Domnul știe mai bine de ce. Copiii suferă mai mult decât oricine, însă știm că în câteva zile lucrurile vor reveni la normal.

Samson a murit

Viața în Malawi nu este ușoară, și de multe ori nu avem acces la lucruri care ar fi normale sau banale în alte locuri. Durerea e mai mare când știm că s-ar fi putut preveni, însă ceea ce a fost a trecut.

Rugați-vă ca fetele noastre să înțeleagă și să uite.

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Acum fix 2 ani se stingea in anonimat si suferinta un caine ciobanesc german Nina care a fost un tovaras de drum cum 90 % nu gasesti la oameni.Durerea la copii dispare cand un alt catelus i va lua locul.Tine de un anumit grad de intelegere , de educatie ca si animalele trebuie sa aiba ,asemenea asupritilor si greu incercatilor din viata lumii a treia un tratament specific fiintelor umane.Imi pare rau pentru pierderea lui si ma bucur ca voi toti ceilalti va simtiti mai bine.Sunteti asemena familiei Robinson din “Mountain Family Robinson” doar ca voi aveti un scop mult mai inalt. GBY

Comments are closed