Tratament chimic pentru porumb

Tratament chimic pentru porumb

În urmă cu câteva articole am scris despre porumbul pe care l-am cumpărat în acest an pentru biserica din Muheriwa, acolo unde oamenii au pierdut tot în urma ploilor puternice de la începutul anului. Perioada de recoltare a trecut, iar frații și surorile noastre din acel loc nu au aproape nimic, deoarece apele mari au spălat grădinile și, în unele cazuri, chiar și casele.

Pentru ei am cumpărat 9 tone de porumb care va fi suficient pentru cele 25 de familii care alcătuiesc Biserica Domnului de acolo.

Odată cumpărat, porumbul nu poate fi depozitat pe termen lung așa cum este, din pricina diferiților paraziți care îl atacă: gărgărița porumbului, șoarecii, etc. Nu știu exact ce se folosește în alte locuri, însă aici în Malawi avem o substanță denumită “Wivokil Super” care omoară și ține la distanță dăunătorii pentru aproximativ 1 an. Fără această soluție, și aici vorbesc din experiență, putem pierde până la 1 sac de porumb din fiecare 10. Investiția este mare, aproximativ 9.300 RON, de aceea nu ne putem permite să pierdem nimic.

Odată tratat, porumbul nu poate fi consumat pentru o perioadă de 3 luni de zile. Dacă Domnul va voi, acest porumb va ajunge la frații noștrii din Muheriwa unde în luna Noiembrie, anul curent.

Tratament chimic pentru porumb

Tratament chimic pentru porumb

Tratament chimic pentru porumb

Tratament chimic pentru porumb

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Marcu Vasile Marian

    Domnul sa va întărească și sa va binecuvânteze!

Comments are closed