Vizită în Zambia

Vizită în Zambia

În acest week-end am fost în Chipata, Zambia, la ordinarea unui tânăr care a lucrat cu noi în perioada 2009 – 2011. Dacă ați fost alături de lucrarea din Malawi în aceea perioadă, cu siguranță vă aduceți aminte de Sangwani, care a lucrat alături de mine și Stanley în satele din Malawi. În aceea perioadă Stanley era ocupat cu școala, pe care între timp a absolvit-o, de aceea Sangwani a fost omul de care am avut nevoie și care m-a ajutat mult cu traducerea și în lucrarea cu copiii.

În anul 2011 Sangwani a simțit că Domnul îl cheamă să meargă la o Școală Biblică în Zambia. A plecat, a absolvit iar acum i s-a deschis o ușă să slujească ca și păstor într-o bisericuță nouă, undeva la marginea orașului Chipata. Sangwani nu a uitat modul în care Speranță pentru Viitor a investit în viața lui, într-o perioadă în care atât noi am avut nevoie de el, dar și el a avut nevoie de noi.

Drumul către Chipata a fost destul de obositor, însă dăm slavă Domnului că nu am avut parte de nici o experiență neplăcută. Noaptea dintre Sâmbătă și Duminică am petrecut-o la o mică cabană de la marginea orașului. Nu mică mi-a fost mirarea când, la micul dejun de duminică dimineața, am fost serviți cu … pâine goală! Meniul, dacă se poate numi așa, s-a numit “Mic Dejun Continental”! Pentru o sumă modică, totuși, am putut să ne bucurăm de un mic dejun ceva mai serios.

Vizită în Zambia

Vizită în Zambia

Vizită în Zambia

Serviciul divin de duminică dimineață a fost frumos, iar ordinarea lui Sangwani s-a petrecut destul de repede. Surorile din biserica pe care Sangwani a preluat-o (alta decât biserica unde s-a oficiat ordinarea) au cântat și s-au bucurat de noul lor păstor. Această bisericuță nu are mai mult de 35-40 de membrii, însă provocările lui Sangwani nu sunt deloc puține, mai ales că va fi singurul păstor.

Imediat după masa organizată de biserica mare, am pornit înspre casă, deoarece am vrut să parcurgem cei 425 km înainte de lăsarea nopții. După 6 ore aproape non-stop, am ajuns acasă în Zomba, Malawi.

Rugați-vă pentru Sangwani și pentru familia lui. Eu cred că ceea ce au înaintea lor este peste puterile lor, însă cu Dumnezeu nimic nu este imposibil.

Te rog ferbinte, înaintea lui Dumnezeu şi înaintea lui Hristos Isus, care are să judece viii şi morţii, şi pentru arătarea şi Împărăţia Sa: propovăduieşte Cuvîntul, stăruieşte asupra lui la timp şi ne la timp, mustră, ceartă, îndeamnă cu toată blîndeţea şi învăţătura. Căci va veni vremea cînd oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă; ci îi vor gîdila urechile să audă lucruri plăcute, şi îşi vor da învăţători după poftele lor. Îşi vor întoarce urechea dela adevăr, şi se vor îndrepta spre istorisiri închipuite. Dar tu fii treaz în toate lucrurile, rabdă suferinţele, fă lucrul unui evanghelist, şi împlineşte-ţi bine slujba” 2 Timotei 4:1-5.

Vizită în Zambia
Drumul către Chipata

Vizită în Zambia
La granița Malawi-Mozambic, cu fața spre Malawi

Vizită în Zambia
La granița Malawi-Mozambic, cu fața spre Mozambic.

Vizită în Zambia
În două locuri în același timp?

Vizită în Zambia

Vizită în Zambia

Vizită în Zambia

Vizită în Zambia

Vizită în Zambia

Vizită în Zambia

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.