Biserică nouă în Chamba! [Poze și Video]

Biserică nouă în Chamba! [Poze și Video]Astăzi a fost o zi atât de binecuvântată încât nici nu știu de unde să încep… Mi se bucură inima de fiecare dată când vizitez o biserică nouă, însă astăzi bucuria mea a fost și mai mare deoarece în acest sat avem o biserică nouă, sănătoasă și frumoasă, începută de niște frați în care personal am investit mult de-a lungul anilor.

Așa cum probabil bine știți, în satul Mpyupyu am lucrat de foarte mult timp, iar la un moment dat chiar am organizat niște cursuri de Școală Biblică pentru frații din acest loc. Unul dintre efectele acelor cursuri a fost că biserica a devenit neîncăpătoare, și anul trecut am fost nevoiți să zidim una nouă, mai mare. Un alt rezultat frumos a fost faptul că Dumnezeu a lucrat în inima unor frați, și ei au vrut să meargă într-un sat nou, acolo unde nu a fost nimeni, niciodată, și să înceapă o biserică nouă. Dacă vreți, ei au lucrat ca și niște misionari, și ceea ce avem astăzi, după 3 ani de muncă, este ceva cu adevărat minunat.

Lucrarea din satul Chamba a început în anul 2013, cu 3 oameni. Astăzi avem peste 70 de vizitatori care vin regulat, duminică de duminică. Biserică este încă în curs de formare, încă nu are un păstor ales, însă fratele păstor Simion din Mpyupyu îi vizitează frecvent și îi crește. Eu am fost invitat pentru ca să îi pregătesc pe cei care vor să se boteze, ultima duminică din luna Iulie fiind ziua aleasă pentru această sărbătoare.

Biserică nouă în Chamba! [Poze și Video]
Drumul către Chamba nu este prea pavat.

Ca și în orice alt loc nou unde mă duc, îmi place întotdeauna să predic Evanghelia și să invit oamenii la o relație personală cu Domnul Isus. Chiar dacă știu cine a lucrat cu ei în tot acest timp, totuși am încredințarea din partea Domnului că trebuie să mă asigur că Evanghelia a fost propovăduită, că oamenii au înțeles-o și că fiecare dintre ei a fost pus în situația de a face o alegere personală.

Dumnezeu a binecuvântat și Cuvântul predicat astăzi, și 19 suflete s-au întors la Domnul, printre care și șeful satului, doamna Chamba, a cărui nume a fost dat și satului.

După un timp extraordinar de părtășie în Cuvânt, în cântare și în rugăciune, ne-am bucurat și de o masă delicioasă.

Aproximativ 40 de frați și surori sunt candidați pentru botezul din data de 31 Iulie 2016. Până atunci, datoria mea este să predic Evanghelia, să explic semnificația botezului și să mă asigur că doar cei care cred se și botează. Din păcate, există un prost obicei în rândul bisericilor din Malawi, după care botezul este văzut ca fiind procesul prin care viața veșnică este asigurată. Pentru alții, botezul înseamnă doar primirea membralității într-o biserică deci, așa după cum vă puteți imagina, am mult de lucru în această privință.

Biserică nouă în Chamba! [Poze și Video]
Clădirea pe care o folosim în acest moment. 

Mă folosesc de această oportunitate pentru a vă aduce la cunoștință încă o dată importanța Școlii Biblice pe care nu doar că vrem, ci trebuie să o începem aici în Zomba. Frați și surori de-ai noștrii și de-ale noastre duc lipsă de învățătură biblică, iar acest lucru în contexul în care Domnul Isus ne-a poruncit, în Matei 28:20 să îi învățăm Scripturile: “Și învățați-i să păzească tot ce v-am poruncit.“. Avem nevoie de rugăciunile dumneavoastră și avem încă nevoie de bani pentru a termina clădirea.

Șefa satului a donat bisericii de aici un teren pe care vom putea să ne construim propria clădire. Ceea ce vedeți în poze și în filmuleț nu aparține bisericii, ci este clădirea altora, pe care acum doar o folosim.

Dorința și planul meu este să continui să lucrez în acest sat, pentru lărgirea Împărăției lui Dumnezeu. Vis-a-vis de lucrurile materiale, îmi doresc să avem o clădire a bisericii a noastră.

Ca și fapt divers, cuvântul Chamba în limba chichewa înseamnă “canabis”. Vă asigur, însă, că nimeni aici nu practică acest “sport”.

Biserică nouă în Chamba! [Poze și Video]
Ne-am bucura măcar de drumurile din România.

Biserică nouă în Chamba! [Poze și Video]
Ne-am bucura și de băncile “incomode” pe care alții le aruncă. 

Biserică nouă în Chamba! [Poze și Video]

Biserică nouă în Chamba! [Poze și Video]
Biserica Baptistă “Speranța” din Chamba 
Biserică nouă în Chamba! [Poze și Video]
Cele 19 suflete care s-au întors la Domnul astăzi!
Biserică nouă în Chamba! [Poze și Video]
Cu șef Chamba
Biserică nouă în Chamba! [Poze și Video]
Biserică nouă în Chamba! [Poze și Video]
La masă, cu Stanley, păstor Simion și șef Chamba
Mai jos, bucurați-vă de câteva filmulețe scurte pe care le-am făcut astăzi. 
Primul dintre ele este cu câțiva copii care făceau repetiții înainte de biserică.

Următorul filmuleț este o cântare frumoasă care spune: “Îți dau viața mea”. Iată traducerea în română, în cazul în care nu înțelegeți chichewa 🙂 sau subtitrarea din limba engleză: 
Strofa 1.
Îmi dau viața mea
Domnului, care este Creatorul meu.
Chiar dacă nu am bogății,
Îmi dau viața mea.
Refrenul e același cu strofa 1. 
Strofa 2.
Dacă mă duc la spital
Ei îmi cer să plătesc.
Însă la Dumnezeu, este fără plată.
Îmi dau viața mea.
Refren
Strofa 3. 
Dacă mă duc la vrăjitor,
El îmi cere să plătesc în avans.
Însă la Dumnezeu, este fără plată.
Îmi dau viața mea.
Refren

Următoarele două clipuri scurte arată starea precară a drumului către această biserică cu oameni minunați. 

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.