Școală Biblică

Școală Biblică

Unul din musafirii pe care i-am avut anul trecut în vizită spunea, la un moment dat, că noi aici niciodată nu ne oprim din lucru, și avea dreptate; orice lucrare sănătoasă trebuie mereu “să miște”, să fie în creștere și să fie activă pentru Cristos și pentru oameni.

Acest an a început în plină forță pentru noi aici în Malawi, câmpul de misiune de aici având întotdeauna provocări și oportunități noi pentru lucrare. Așa cum probabil știți, de numai câteva săptămâni am terminat toate actele și am achiziționat microbuzul pentru lucrare, iar în satul Muheriwa săpăm de zor fântâna pentru apă.

Microbuzul este o necesitate pentru lucrarea cu păstorii și cu musafirii, iar fântâna este o nevoie urgentă și importantă în satul Muheriwa.

De astăzi, însă, am dat drumul unui alt proiect, un proiect care vine să împlinească o altă nevoie din Malawi, și anume nevoia de lucrători creștini echipați care știu să împartă drept Cuvântul lui Dumnezeu. Poporul moare din lipsă de cunoștință în acest loc, foarte mulți creștini și lideri neavând nici măcar o înțelegere de bază a Cuvântului.

Școală Biblică
Școală Biblică

Lucrarea Speranță pentru Viitor a avut dintotdeauna viziunea de a echipa lucrători și apoi ai trimite mai departe în câmpul de misiune. Misionarul este unul, însă dacă el reușește să fie parte la echiparea a 10, 100 sau 1000 de ucenici ai Domnului, lucrarea respectivă va fi de tot atâtea ori mai eficientă.

Viziunea mea și a întregii echipe Speranță pentru Viitor este să căutăm, să echipăm și să trimitem 100 de tineri în 100 de sate din Malawi. Ei vor merge cu Evanghelia, cu Vestea Bună a lui Dumnezeu, și vor înființa cluburi de copii, lucrări de tineret, coruri creștine și biserici. Într-un fel sau altul, prin această Școală Biblică vom merge acolo unde nimeni nu a mers și îi vom atinge, direct sau indirect, pe oamenii pe care alții nu i-au atins niciodată.

Clădirea acestei Școli Biblice va servi și un al doilea scop, și anume va avea destule dormitoare în care musafirii noștrii să poată sta. Credem în colaborarea pe care o avem deja cu bisericile și credem că Dumnezeu va pregăti mai mulți frați și surori care să vină și să slujească, alături de noi, aici în Malawi.

Bineînțeles, planurile acestei noi clădiri au fost puse la punct încă de anul trecut, și tot atunci am făcut câțiva pași mici înspre pregătirea terenului. De astăzi, însă, se începe lucrarea propriu-zisă, și sperăm ca în timp util să terminăm cu fundația. În luna Aprilie vom avea o echipă de muncitori din Statele Unite care vor să ridice pereții și să termine toată structura.

Costurile estimative pentru ridicarea clădirii sunt de aproximativ $15,000 dolari, bani pe care încă nu îi avem strânși însă ceea ce avem este credință că Dumnezeu va purta de grijă. De-a lungul anilor, am văzut mâna lui Dumnezeu la lucru de fiecare dată când am făcut voia Lui, iar în acest caz știm că va fi la fel.

Știm cu toții că Dumnezeu nu aruncă cu bani din cer, deși ar putea să facă și acest lucru. De cele mai multe ori El lucrează prin noi, oamenii, noi cei care sunt creștini și suntem la dispoziția Lui. Avem încredințarea că și acum El va lucra tot prin copiii Săi, de aceea vă aducem și această nevoie la cunoștință. În acest moment avem aproximativ $1,500 dolari în mână și cu acești bani am pregătit terenul și am început săpatul fundației.

Dacă citind aceste rânduri simțiți o dorință să fiți parte și în această lucrare, dorim să știți că orice sumă de bani este importantă și necesară. Domnul Isus ne-a spus să mergem și să propovăduim Evanghelia, însă trimiterea Lui nu se oprește la atât; rămâne echiparea sau ucenicizarea celor convertiți, învățarea lor ca să păzească tot ceea ce El ne-a poruncit. Școala Biblică din Malawi vine ca să împlinească exact această parte a trimiterii, de aceea rugăciunile și implicarea dumneavoastră sunt atât de importante și necesare.

Domnul să vă răsplătească!

Școală Biblică
Școală Biblică
Școală Biblică

Rugați-vă pentru noi!
Rugați-vă pentru Malawi!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.